ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Share This
ΜΟΝΙΜΗ απειλή αποτελούν τόσο τα ακαθάριστα ρέματα όσο και οι υποτυπώδεις παρεμβάσεις σε φυσικούς αποδέκτες, χάνδακες μαζί με τα πρανή των δρόμων στην Μεσσηνία αλλά κυρίως στην Τριφυλία καθώς δεν υπήρχε στρατηγικός σχεδιασμός για ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τώρα με την νέα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα που θα συνοδευτεί με πτώση θερμοκρασίας εκφράζονται φόβοι ότι θα πνιγούμε ξανά σε μια....κουταλιά νερό καθώς οι μνήμες είναι νωπές από την πρόσφατη θεομηνία.
 Σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας είχαμε επισημάνει την αδυναμία σχεδιασμού εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση, των αρμόδιων υπηρεσιών όπως του ΕΛΓΑ καθώς δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Τα αποτελέσματα είναι ορατά στην Δυτική Μεσσηνία καθώς το αγροτικό οδικό δίκτυο κυρίως στην νότια πλευρά του Νομού παραμένει σε άθλια κατάσταση, ενώ σε ορισμένα χωριά λόγω πτώσεις βράχων η διέλευση ήταν αδύνατη. Το κυριότερο όμως θέμα εστιάζεται στο εθνικό δίκτυο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά έργα στον άξονα Κυπαρισσία-Φιλιατρά που δεν έχει παραδοθεί επίσημα ακόμα, αρκετοί χάνδακες έχουν βουλώσει, ενώ τα πρανή του δρόμου έχουν χορταριάσει φτάνοντας ως το οδόστρωμα.
Επίσης σε αρκετά ρέματα εκτός από απουσία συντήρησης, έχουν γεμίσει με σκουπίδια που άφησαν ασυνείδητοι συμπολίτες μας, λάσπες και χώματα με αποτέλεσμα να αποτελούν νέο κίνδυνο για πλημμύρες. Οι κάτοικοι που έχουν οικόπεδα κοντά σε κατοικίες φροντίζουν να κάνουν από τώρα καθαρισμούς, ενώ η αντιδιαβρωτική προστασία των δημοσίων κτιρίων οφείλει να είναι δυναμική. Κυρίως σε σχολικά συγκροτήματα. Με άλλα λόγια αν δεν υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός χωρίς υποσχέσεις και φυσικά χωρίς να σπαταλώνται κονδύλια σε ανεφάρμοστες μελέτες ας γίνουν πράξη συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages