ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα οι επιχειρήσεις, στον τομέα εξαγωγών ελαιολάδου, με την αύξηση αδασμολόγητων ποσοστόσεων στις εισαγωγές προϊόντος από την Τυνησία, επισημαίνει με επείγον έγγραφό του, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, ήδη οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν με την ανακοίνωση της εφαρμογής των σχετικών μέτρων και οι επιπτώσεις τόσο για τον ελαιοπαραγωγό όσο και για τον εξαγωγέα ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα επιζήμιες. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νικολούτσου με την οποία ζητείται η άμεση παρέμβαση του υπουργού, έχει ως εξής:
  «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τους έντονους προβληματισμούς μας , σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ελαιολάδου , εφόσον εφαρμοστεί η σχεδιαζόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία. Παρότι γνωρίζουμε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστικά , η απόφαση για την εφαρμογή των έκτακτων αυτών, εμπορικών μέτρων, ενίσχυσης της Τυνησίας, εντούτοις κρίνουμε απαραίτητη την ανάληψη άμεσα ενεργειών και πρωτοβουλιών, προκειμένω να αποτραπεί η οποιαδήποτε εξέλιξη, η οποία θα επιφέρει σοβαρό αντίκτυπο στην αγορά ελαιολάδου της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία το εξαιρετικής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικό ελαιόλαδο , έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχώς διακρίνεται σε διαγωνισμούς και φέρνει τεράστια έσοδα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ