Αγανάκτηση και οργή σε όλη την Μεσσηνία! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Αγανάκτηση και οργή σε όλη την Μεσσηνία!

Αγανάκτηση και οργή σε όλη την Μεσσηνία!

Share This
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Καλαμάτας που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία. Ξεχειλίζουν από οργή και κάνουν λόγο για απουσία του δήμου Καλαμάτας. Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Μιλούν για απουσία του δήμου Καλαμάτας και σημειώνουν με οργή ότι από το πρωί δεν εμφανίστηκε ο δήμαρχος, προκειμένου να δει την κατάσταση που επικρατεί, προκειμένου να έχει εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Σημειώνεται ότι μέχρι αργά το απόγευμα η κατάσταση που επικρατούσε στις πληγείσες περιοχές ήταν άκρως απογοητευτική. Πολλά σπίτια είναι σε άθλια κατάσταση και αυτοκίνητα παραμένουν στοιβαγμένα στους δρόμους.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν όλες οι περιοχές της χώρας που έπληξε η κακοκαιρία. Αυτο ανακοίνωσε απο την καλαμάτα, όπου βρέθηκε για να εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή ο αν. υπουργός Ν Τόσκας μετα την συσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα Στην σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επί της ουσίας, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο. Ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα με τα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων στον αυτοκινητόδρομο που είναι κλειστός, επισημαίνοντας ότι ο παραχωρησιούχος έχει υποχρέωση να είναι ανοικτός ο εθνικός δρόμος συνεχώς και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπουργός Υποδομών συμφώνησε με τον περιφερειάρχη και σημείωσε πως θα ελέγξει το ζήτημα αυτό και θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται.
Ακόμη δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, με εντολή που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Καλαμάτα, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία και υπήρχε σχετικό αίτημα από τις δημοτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages