ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ..ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ..ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΦΟΣΔΑ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ το ρεπορτάζ μας ότι σύντομα θα έχουμε νέα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές, καθώς ο ΦΟΣΔΑ βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της ασυνέπειας των Δήμων να υλοποιήσουν πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων επιβάλλοντας μάλιστα τέλη ρύπων, αλά κυρίως ότι..εφαρμόζουν την λογική του Δεν πληρώνω στους φορείς διαχείρισης...
Συγκεκριμένα δεν έχει επιταχυνθεί η συντονισμένη τιμολογιακή πολιτική για μείωση παραγωγής αποβλήτων, με κίνητρα την ανταποδοτική πολιτική επιβολής τελών σε όσους ρυπαίνουν, αλλά και πρακτικές για μείωση όγκου των αποβλήτων με μεθόδους ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή...Προς το παρόν αρκετοί Δήμοι και στη Μεσσηνία δεν έχουν καταθέσει την ετήσια εισφορά όπως έχε τονισθεί στη τελευταία συνεδρίαση του οργάνου σε 4 ισόποσες δόσεις ανά τρίμηνο, καθορίζοντας ότι οι Δήμοι πληρώνουν στο φορέα διαχείρισης το ποσό των 0,60 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων. Η εισφορά ανέρχεται για το τρέχον έτος στις 144.280 ευρώ, αλλά το μείζον θέμα είναι η τα πρόστιμα που απειλούν τους φορείς ύψους 8 εκ. ευρώ που προέρχονται από βεβαιωμένες διοικητικές πράξεις, την ώρα που αναμένονται νεώτερα πρόστιμα καθώς η διαχείριση απορριμμάτων δεν προχώρησε στο βαθμό που οφειλόταν.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ..
Σημαντικό θέμα αποτελεί η περίπτωση της Τριφυλίας, δεδομένου ότι παρά την ψήφιση τοπικού σχεδίου, τις μελέτες για εργοστάσιο διαχείρισης, την δημιουργία πράσινων σημείων, την διαλογή στη πηγή, την ανακύκλωση και όλα τα συναφή, μέχρι τώρα πριν το Πάσχα δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτα από την Δημοτική αρχή.
Έτσι μόλις αποκατασταθεί ο Χώρος απόθεσης πριν το Πάσχα στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, η περιοχή θα πρέπει να σφραγιστεί καθώς απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή όπως έχουν πει οργανώσεις, κάτοικοι και φορείς. Ωστόσο ο Δήμος με την δική του λογική δημιούργησε νέα χωματερή νότια του παλιού χώρου απόθεσης χωρίς αδειοδότηση. Κάτι που προκάλεσε την αυτοψία κλιμακίου της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας. Είναι θέμα χρόνου όπου εικάζουν φορείς να δούμε μετά τους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης και...ανεξέλεγκτες καταστάσεις!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages