Τσεκούρι έως και 30% στις νέες συντάξεις - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Τσεκούρι έως και 30% στις νέες συντάξεις

Μειωμένες σε ποσοστό που φτάνει και το 30% θα είναι οι νέες συντάξεις μετά τις 13 Μαΐου 2016, όπως προκύπτει από τη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για τον υπολογισμό των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης. 
Με την έκδοση της εγκυκλίου ανοίγει ο δρόμος να εκδοθούν οι περίπου 60.000 αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και μήνες, καθώς ο τρόπος υπολογισμού τους με το νέο ασφαλιστικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύπλοκος. Η εγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Εργασίας να υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης και τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης που οδηγούν ακόμη και υψηλόμισθους εργαζομένους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης σε χαμηλές συντάξεις. 
Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμο μισθό μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ καθώς θα έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες αναλογικά με τα όσα έχουν πληρώσει. Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού, ακόμη και με 40 έτη ασφάλισης το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης είναι το 46,8% του συντάξιμου μισθού, όταν με τον προηγούμενο νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (ν.3863/2010) το αντίστοιχο ποσοστό ανταποδοτικής σύνταξης με 40 έτη ασφάλισης έφθανε στο 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages