ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Share This
ΠΡΟΒΟΛΗ στην μυθική πόλη του Ομήρου έκανε η συνάδελφος Σοφία Γαλάνη για λογαριασμού της σελίδας και το τηλεοπτικού σταθμού Star, με ένα μικρό αλλά έξοχο βίντεο 360 μοιρών, αναδεικνύοντας την ομορφιά του μοναδικού τόπου μας. Το κανάλι με το ρεπορτάζ του αποτελεί ένα ακόμα πρεσβευτή της περιοχής σε μια εποχή που το τουριστικό προιόν αποκτά αξία. Γράφει η καλή φίλη συνάδελφος: Χρειαστήκαμε δυόμισι ώρες, μέσω της νέας εθνικής οδού, για να φτάσουμε από την Αθήνα στην πανέμορφη Κυπαρισσία. Το star.gr βρέθηκε στην Άνω Πόλη και το Κάστρο της Κυπαρισσίας με την κάμερα 360 και σας μεταφέρει σε ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. 
Η Κάτω Πόλη, ο σύγχρονος οικισμός, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση στην κεντρική πλατεία με το συντριβάνι, τους φοίνικες, τα καφέ και τα εστιατόρια. Ανεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τον νέο οικισμό με τον διατηρητέο, ένα δρόμο που οι ντόπιοι αποκαλούν «κόντρα», το τοπίο αλλάζει. Λιθόστρωτα φιδογυριστά καλντερίμια, περίτεχνα νεοκλασικά, πέτρινες κρήνες, λουλουδάτες αυλές, θέα στους ελαιώνες και τη θάλασσα. Η Άνω Πόλη, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός από το 1979, γοητεύει τους επισκέπτες με το κάστρο, τα παλαιά σπίτια και αρχοντικά, τις κρήνες, και τις σκάλες. 
Σε αυτή τη διατηρητέα πόλη παρατηρείται ένα εντυπωσιακό σε μήκος οδικό δίκτυο φτιαγμένο γύρω στο 1500- 1600 από ντόπια λαξεμένη πέτρα. Σε κάποια σημεία τους τα δρομάκια αυτά φτάνουν σε πλάτος τα 10 μέτρα. Στον κεντρικό δρόμο δεσπόζουν καφέ και ταβέρνες που σερβίρουν την παραδοσιακή «γουρουνοπούλα», απόλυτα όμως εναρμονισμένα με το σκηνικό. Ο τουρισμός ακόμη δεν έχει εισβάλλει σε αυτό το μέρος, όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η γραφικότητα. Τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που συμπληρώνεται από το Κάστρο, έργο των Βυζαντινών χρόνων. 
Το βίντεο 360 μοιρών εδώ https://youtu.be/HmoOV10-ZmE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages