ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: "Ο ρατσισμός και η μισαλοδοξία στην Ελλάδα καλά κρατούν" - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ: "Ο ρατσισμός και η μισαλοδοξία στην Ελλάδα καλά κρατούν"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ στα κοινωνικά δίκτυα η δήλωση του Γιώργου Κορμά από το Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου με μια ανάρτηση κατά του ρατσισμού καθώς μεταφέρει την εικόνα του σήμερα με αφορμή τα περιστατικά στο Μενίδι όσο και το θέμα της διαφορετικότητας που αποτελεί μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία. Ο διακεκριμένος συμπατριώτης μας επιστήμονας πήρε επίσημα θέση για όλα: 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...
"Ρομά αστυνομικός gay κάτοικος Μενιδίου Παναθηναϊκός μια μέρα στην Αθήνα (χτεσινή για παράδειγμα) Ο φίλος μας μεγάλωσε στους καταυλισμούς των ρομά στο Μενίδι. Κόντρα στις προκαταλήψεις τελείωσε το σχολείο και έγινε Αστυνομικός . Είναι gay και δεν δίστασε να προσδιοριστεί στην οικογένεια του και στην δουλεία του. Λατρεύει το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. 
Η Κυριακή θα είναι σπουδαία ημέρα .Για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην εκδήλωση κατά της ομοφοβίας και το βράδυ θα πάει στο ΣΕΦ να δει την ομάδα του κόντρα στο Ολυμπιακό. Βγαίνει όλο χαρά το πρωί στην βεράντα του για τον πρωινό καφέ . Φωνές αγανακτισμένων πολιτών στο Μενίδι με αφορμή το περιστατικό του αδικοχαμένου παιδιού. Συμμαθητές του, φίλοι του, στο δρόμο μαζί με τους πολιτικούς παράγοντες στην περιοχή να φωνάζουν έξω οι γύφτοι από το Μενίδι.(τόσα χρόνια ανομίας καμία αντίδραση από τους παράγοντες. Αλλά τώρα στην αγανάκτηση μπροστάρηδες) Δίπλα του ακριβώς περνά μια φωτοβολίδα τρέχει να την σβήσει .Μπαίνει φοβισμένος και σοκαρισμένος στο σπίτι.(τυχερός αυτή την φορά) Πίκρα φόβος αδικία Αποφασίζει να μην τον κυριεύσει ο φόβος και η λύπη θα πάει στο pride .
Eκει τουλάχιστον θα είναι με τους δικούς του χωρίς φόβο .Άλλωστε νιώθει ότι έχει προσφέρει στο κίνημα .Δεν είναι λίγο να υπερασπίζεσαι τα λες ότι είσαι gay στους ρομά και την Αστυνομία . Έξω οι μπάτσοι από το pride φωνάζουν ελάχιστοι διαδηλωτές (ήταν μπαχαλάκηδες τελικά),  τον σπρώχνουν σωματικά τον ποδοπατούν ψυχικά. Έκπληξη ,Απογοήτευση ,Ακύρωση. Μόνο Παναθηναϊκός σκέφτεται . Δεν με νοιάζει αν χάσουμε μόνο να ξεφύγω από αυτόν τον εφιάλτη. Είναι χαρούμενος κερδίζει η ομάδα του .
Δεν μπορεί να εκδηλωθεί πρέπει να συμπεριφέρεται ως Ολυμπιακός (Στην χώρα αυτή όπως και την Τουρκία και τις άλλες βαλκανικές χώρες απαγορεύεται να είσαι διαφορετική ομάδα από του γηπεδούχου).
Είναι ευτυχισμένος έστω κι αν προσποιείται. Πέρα από χαρούμενος είναι και άτυχος μια φωτοβολίδα των φιλάθλων σταμάτησε στο κεφάλι του. Τώρα στο Νοσοκομείο αναρωτιέται .Τι κατάλαβα που κοινωνικοποιήθηκα μορφώθηκα απαρνήθηκα τον τρόπο ζωής των Ρομά, υπερασπίστηκα τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό τα έβαλα με όλους και με όλα. Δεν θα ήταν καλύτερα να συμπεριφέρομαι όπως στο ΣΕΦ. Να προσποιούμαι να κρύβομαι να ζω όπως οι άλλοι να είμαι ότι θέλουν οι άλλοι .Πιο ασφαλές θα ήταν. Τόση ακύρωση … Πείστε τον εσείς για το αντίθετο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages