ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΑ... - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΑ...   ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ καλοκαιρινή εβδομάδα, με κουράγιο και δύναμη. Όσο περνά ο καιρός παρότι βιώνουμε τα μπάνια του λαού..τόσο βλέπουμε ότι έρχεται μετά το θέρος ένας δύσκολος οικονομικός χειμώνας. Από την μία τα χαράτσια, από την άλλη οι φορολογικές δηλώσεις, τα σκουπίδια, ο τουρισμός που δεν έρχεται συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό. 
@ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ έχει η Καλαμάτα, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα με την απεργία των συμβασιούχων δεν διογκώθηκε το πρόβλημα στα μικρότερα αστικά κέντρα. Στην Πύλο υπάρχει κινητικότητα στον τουρισμό, στην Τριφυλία όμως δεν κουνιέται φύλλο. Οι παραλίες με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουν κόσμο, οι υποδομές απουσιάζουν και κάποιοι άρχοντες ισχυρίζονται ότι θα είχαμε ένα τουριστικό οδηγό που θα φέρει ορδές τουριστών..
@ΜΑΠΑ το καρπούζι όμως. Ναι, μπορεί το καρπούζι Τριφυλίας μπορεί να έφυγε στην Ευρώπη αλλά το καρπούζι του τουρισμού αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Να σας πούμε λοιπόν ποιος έφερε κόσμο στην περιοχή και μάλιστα έκανε άριστη εντύπωση, μαζί με ένα όμορφο δώρο εκτός των άλλων;
@H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων με 120 αντιπροσώπους από τον μοριά και τα νησιά. Μεγάλη επιτυχία του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας στο ξενοδοχείο Κανελλάκης. Το μήνυμα του προέδρου κ. Παυλίδη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητο. Αλλά ο Σύλλογος εκτός από την φιλοξενία μαζί με την συνέλευση έδειξε άλλη μια φορά εξωστρέφεια..
@ΠΡΙΝ αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ο Πρόεδρος κ. Αβδάλας τους έκανε δώρο το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Παρασκευόπουλου για την Τριφυλία ανά τους αιώνες που έχει βραβευθεί και αποτελεί ένα σημαντικό δώρο. Και να είμαστε σίγουροι ότι όσοι το έλαβαν θα αποτελέσουν το βήμα να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής και να προβάλλουν τον τόπο μας. Γιατί στις συνελεύσεις η Κυπαρισσία δίνει το παρών...
@ΤΟΥΡΙΣΜΟ υποτίθεται ότι θέλουμε. Λέμε τα θετικά και τα αρνητικά πάντα. Η ιδέα με το escpae room της κας Χριστοδούλου για ένα παιχνίδι που είναι πανελλαδικά πρωτότυπο έπιασε τόπο και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Τουρισμό θέλουμε όμως με δρόμους καθαρούς χωρίς σκουπίδια, με κάδους περισυλλογής σε σημεία ενδιαφέροντος αλλά και στρατηγικό σχεδιασμό που δεν υπάρχει..
@ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ πάντως έχει πιάσει το νόημα. Με πρωτοβουλία των επαγγελματιών έχουν συνδυάσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών με καλές τιμές στα καταστήματα, με ποικιλία τιμών στην διαμονή, με επισκέψεις σε μνημεία και όχι μόνο, αλλά φρόντισαν για την ταυτότητα της περιοχής. Πάντως οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να κάνουν εκεί ένα έργο υποδομής. Ακόμα να γίνουν οι διαγραμμίσεις στην είσοδο του Καλονερού από τον εθνικό δρόμο με κίνδυνο ατυχημάτων. Το υποσχέθηκαν αλλά δεν το τήρησαν οπότε να μην θρηνήσουμε θύματα..
@ΤΟ ΚΑΛΟ όμως να λέγεται. Εκεί που σχολιάζαμε για τους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού τελικά το πολυπόθητο άρχισε να υλοποιείται. Ένα κάδο περισυλλογής γυαλιού είδε ο φωτογραφικός φακός στην νότια πλευρά του δρόμου Ελ. Βενιζέλου κοντά στην πλατεία και απέναντι από τα ΕΛ.ΤΑ. Περιμένουμε να αυξηθούν τα σημεία ανακύκλωσης αλλά κυρίως να προχωρήσει και η ανακύκλωση χαρτιού και όχι μόνο..
@Καλά στην υγεία τους είναι ο οδηγός και οι πέντε επιβάτες λεωφορείου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Καλαμάτα, όταν το όχημα εξετράπη σήμερα το πρωί της πορείας του, λίγο πριν φθάσει στην πόλη του Πύργου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που το λεωφορείο βρισκόταν στο 91ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, εξετράπη για άγνωστους λόγους από την πορεία του και έπειτα από λίγα μέτρα προσέκρουσε πάνω σε κολώνες φωτισμού και στο διαχωριστικό διάζωμα.
@ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ φόροι χωρίς αντίκρισμα φοβούνται οι δημότες της Τριφυλίας. Δεν μιλάμε για τα γνωστά ανταποδοτικά τέλη που οφείλει να δημιουργεί η αυτοδιοίκηση με λίγες ωστόσο υπηρεσίες αλλά και για το περίφημο πολιτιστικό τέλος της Κυπαρισσίας. Μετά από πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα κατατεθεί το ποσό των 335.844 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας και αφορά την απόδοση πολιτιστικού τέλους παρελθόντων ετών (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014) που εισέπραττε η επιχείρηση μέσω των λογαριασμών νερού.
@ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ότι το τέλος ΔΕΝ είχε αποδοθεί στο Δήμο. Το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ είναι όμως άδικο. Διότι ούτε ΕΝΑΣ σύλλογος δεν λαμβάνει ούτε ένας συλλογικός φορέας χρηματοδότηση για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Μόνο η Δημοτική επιχείρηση. Αλλά το χειρότερο είναι ότι όπως μάθαμε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ότι ο Δήμος είχε οφειλές σε λογαριασμούς ύδρευσης στην ΔΕΥΑΤ.
@ΔΗΛΑΔΗ οι δημότες αν δεν πληρώσουν το νερό κόβεται. Αν δεν πληρώσει ο Δήμος δεν τρέχει τίποτα. Μια κοινωνική πολιτική που δεν τηρείται. Αλλά τουλάχιστον ας δούμε γιατί εκτός των άλλων δημοτικών τελών που αφορούν την ακίνητη περιουσία μέσω λογαριασμών ΔΕΗ και υπέρ του Δήμου, στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ έχουν στριμωχθεί όλα τα τέλη. Σε ότι αφορά τα τέλη ύδρευσης να μην το συζητήσουμε. Θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση...
@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ λοιπόν. Με ή χωρίς ομπρέλα θαλάσσης. Αλλά με καύσωνα που θα λιώσει τις αντιστάσεις μας. Οπότε μετά τον οικονομικό καύσωνα ετοιμαστείτε για τον θερινό με καπέλο και αντιηλιακό. Όσο για τα υπόλοιπα θα τα πούμε δυνατά και καθαρά. Να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες. Αλλά μου φαίνεται ότι σε λίγο θα είμαστε και δυστυχισμένοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages