Βόμβα στον ΕΦΚΑ: Διπλό χαράτσι εισφορών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Βόμβα στον ΕΦΚΑ: Διπλό χαράτσι εισφορών

Νέα βόμβα από τον ΕΦΚΑ καταργεί την ασφάλιση βάσει επαγγέλματος και καθιερώνει εισφορές βάσει εισοδήματος από κάθε πηγή, ακόμη και αν τα εισοδήματα αυτά δεν υπάρχουν!
Από 1/1/2017 όσοι έχουν παράλληλη απασχόληση, δηλαδή μια βασική δουλειά και ένα συμπληρωματικό εισόδημα από περιστασιακή εργασία, η οποία δηλώνεται με δελτία παροχής υπηρεσιών, (μπλοκάκι) με τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, πληρώνουν πλέον βάσει της νέας εγκυκλίου του ΕΦΚΑ διπλές εισφορές:
• Μια εισφορά για το κύριο εισόδημα.
• Μια δεύτερη εισφορά για το συμπληρωματικό.
Αν έχουν δύο ή τρεις συμπληρωματικές δραστηριότητες από τις οποίες αποκτούν εισόδημα, τότε καλούνται να καταβάλουν για κάθε «ξεχωριστό» εισόδημα και την ανάλογη εισφορά, ακόμη και αν το εισόδημα αυτό δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, όπως φαίνεται στα παραδείγματα που ο ΕΦΚΑ παραθέτει στην εγκύκλιο για την παράλληλη απασχόληση!
Στην τσιμπίδα πιάνονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν νόμιμα δεύτερη συμπληρωματική απασχόληση, καθώς από 1/1/2017 το κάθε επιπλέον ευρώ που δηλώνουν από παράλληλη εργασία θα έχει την εισφορά του κλάδου στον οποίο απασχολούνται.
Στην εγκύκλιο αποκαλύπτεται και άλλη μία βόμβα, για εισφορές και στους συνταξιούχους ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ και άλλων Ταμείων που έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα. Από 1/1/2017 καταργείται η απαλλαγή που είχαν από το να μην πληρώνουν εισφορές στον πρώην ΟΓΑ ως συνταξιούχοι με εισόδημα και από τα χωράφια, και με το νέο καθεστώς του ΕΦΚΑ, εφόσον εισπράττουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα, θα έχουν εισφορά ως «αγρότες» δηλαδή 21,2%, για το 2017, 23,2% για το 2018, 25,2% για το 2019 και 27,2%. από το 2022 και μετά!
Αντίθετα, διατηρούν την απαλλαγή και δεν καταβάλουν εισφορές μόνον οι συνταξιούχοι που έχουν χωράφια αλλά πήραν και τη σύνταξή τους από τον ΟΓΑ ως αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages