Στην πραγματική οικονομία 11 δις λέει ο Χαρίτσης - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Στην πραγματική οικονομία 11 δις λέει ο Χαρίτσης

Στην πραγματική οικονομία 11 δις λέει ο Χαρίτσης

Share This
«Το 2016 συνάψαμε συμφωνίες ύψους 2,4 δισ. ευρώ με την ΕΤΕπ που είναι ρεκόρ πενταετίας και από τα οποία περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν ήδη στην πραγματική οικονομία. Φέτος, τα ποσά αυτά θα είναι ακόμη μεγαλύτερα και θα αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ» τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομίας «Aπό τη δουλειά που έγινε συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, ενεργοποιήσαμε και διοχετεύσαμε στην πραγματική οικονομία, κοινοτικούς πόρους ύψους 11 δισ. 
H επιτυχία αυτή της κυβέρνησης, είναι κάτι που αναγνωρίζεται, με ειδική αναφορά στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο Αλ.Χαρίτσης μίλησε για ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, που αποδίδει καρπούς, ενώ επιτέθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγορώντας την για υποκρισία τονίζοντας ότι η «πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις επενδύσεις και την καταστροφολογία στην οποία μονίμως επιδίδεται». 
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ ΟΜΩΣ..
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα εθνικό στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας, γι΄ αυτό αναγκάζεται να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Ακόμα, την χαρακτήρισαν ως την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ενώ της καταλόγισαν «ιδεοληπτικό κρατικισμό» και «ποινικές ευθύνες για την εγκληματική οικονομική της πολιτική, που οδήγησε σε κατάρρευση τη χώρα» τονίζοντας ότι για αυτά όλα «θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη». «Είστε η θλιβερή ουρά της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς των τελευταίων δεκαετιών. Περιμέναμε τις προτάσεις σας. Δυστυχώς προτιμάτε να επιδίδεστε σε ακατάσχετη καταστροφολογία. Προβάλλετε τα δικά σας κακώς κείμενα.
 Είστε ανίκανοι να αποδεχτείτε ότι ο ελληνικός λαός σας απέρριψε, όσο και αν σας στηρίζει το μιντιακό σύστημα διαπλοκής. Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. Κάνουμε διαφορετικά τα πράγματα, γιατί έχουμε διαφορετικές πολιτικές κοινωνικές στοχεύεις» αντέτεινε ο αν. υπουργός Οικονομίας. «Περισσεύει η υποκρισία σας σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Είχατε παρκάρει 1,5 δισ. ευρώ. Εμείς τα ξεμπλοκάραμε και τα κατευθύναμε στην πραγματική οικονομία. Έχουμε ήδη 11 δισ. ευρώ προσκλήσεις και 10 δισ. ευρώ εντάξεις έργων, δηλαδή πάνω από το μισό ΕΣΠΑ, μόλις στα μισά του 3ου έτους της προγραμματικής περιόδου που τελειώνει το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages