2 χρόνια Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου: - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

2 χρόνια Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου:

2 χρόνια Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου:

Share This
Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που έκανε την εμφάνισή το στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας το Κέντρο Νέων του χωριού κερδίζοντας το στοίχημα ενός ανοιχτού σχολείου σε μια ανοιχτή κοινωνία μετατρέποντας ένα ολόκληρο χωριό σε κυψέλη γνώσης, πολιτισμού και καινοτομίας! ΟΜΟΡΦΟ το πλούσιο αφιέρωμα του patrisnews.com στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου και στην εμπνεύστριά του -δασκάλα του σχολείου του χωριού- την κ. Κυριακή – Μαρία Καραγγελή.
Ας γνωρίσουμε το πανέμορφο γραφικό χωριουδάκι, το Γιαννιτσοχώρι Ηλείας!
Στο νοτιότερο σημείο του Δήμου Ζαχάρως, στην αγκαλιά του Ιονίου και δίπλα στον ποταμό Νέδα βρίσκεται το χωριό Γιαννιτσοχώρι με πληθυσμό 400 περίπου κατοίκων και κύρια ασχολία τις αγροτουριστικές δραστηριότητες. Η καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου, η αμμώδης παραλία του και το πευκοδάσος δίπλα στη θάλασσα συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Αποτελεί ορμητήριο για περιηγήσεις και τουριστικές επισκέψεις στους καταρράκτες της Νέδα (Στόμιο), στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στην Αρχαία Ολυμπία, στο ναό της Δήμητρας (Λέπρεο) και στο ναό της Αθηνάς (Πρασιδάκι).
Η δασκάλα του σχολείου και εμπνεύστρια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου
Η Κυριακή – Μαρία Καραγγελή είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου με καταγωγή από την Καλαμάτα. Είναι η δημιουργός του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου και είναι γνωστή και για την την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπαιδευτική εκπομπή που παρουσιάζει στην Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΟΡΤ). Η εκπομπή με τίτλο Περί… ΠΑΙΔΕΙΑΣ στοχεύει στην ανάδειξη καλών πρακτικών στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και την ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα παιδείας. Η ιδρύτρια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου και δασκάλα του χωριού θεωρεί πως είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για να δοθούν στα παιδιά όλα τα χρήσιμα πνευματικά εφόδια για τη ζωή τους και να αγαπήσουν τον τόπο που ζουν. Όραμά της είναι η δημιουργία ανοιχτών σχολείων σε ανοιχτές κοινωνίες σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας Επίσης, θεωρεί πως η συνεργασία σχολείων, συλλόγων γονέων και τοπικής κοινωνίας αποτελεί το μυστικό για να δημιουργηθούν σε κάθε περιοχή ζωντανά κύτταρα πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages