ΜΕΤΕΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

ΜΕΤΕΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δεν έχει τέλος η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν δημοσίως πυρά για το παρελθόν αλλά και για το… παρόν.
Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «έχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά» φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον κ. Βαρουφάκη αλλά και μετά την απάντηση του πρώην υπουργού ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «βαθιά ασυνέπεια», τα… καρφιά συνεχίζονται, αυτή τη φορά με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητά από την κυβέρνηση «ή να ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα ή να σταματήσει τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς», καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά «η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του».
«Το καθήκον της κυβέρνησης εν όψει μετακύλισης του ομολόγου Στουρνάρα: Ή ζητήστε συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς
Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.
Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο “Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2.0” είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.
Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.
Οποία ειρωνεία!
Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!
Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!».
CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages