ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ

Share This
ΛΑΜΠΡΕΣ παρουσία των αρχών της Τριφυλίας, του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου αλλά και της μαθητικής νεολαίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο τιμώντας τον μεγάλο ήρωα Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα, γόνο της μεγάλης οικογένειας των Αγαπηνών στους Γαργαλιάνους Δήμου Τριφυλίας. Αρχικά μπροστά από την προτομή του ήρωα διεξήχθη επιμνημόσυνη δέηση με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας σε ειδική τελετή στο προαύλιο της Δημοτικής βιβλιοθήκης. 
 Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερρωμένη παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων με κατάληξη την κεντρική πλατεία. Εκεί χαιρετισμό απεύθυνες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δήμαρχος Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ενώ συγκινητικός ήταν ο λόγος που εκφώνησε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ζούκας επίτιμος διοικητής Γ’ ΣΣ για τον μεγάλο ήρωα της Μακεδονικής ιστορίας. 
 Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Τριφυλαικής πόλης με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Αγρας- Μίγγας» και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, παρουσία των αρχών.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages