ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ- ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΕΠΩΝΥΜΩΣ-  Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ- ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ- ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Share This
            
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ δεν αποτελεί πλέον μόνο δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αλλά κυρίως σε εξωστρέφεια καθώς παρά την κρίση η ιδιωτική πρωτοβουλία κατέστησε σαφές ότι το μέλλον βρίσκεται στο πρωτογενή τομέα καθώς και στο τομέα των υπηρεσιών και της καινοτομίας μέσω δράσεων.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ αναπτύχθηκε εξακτινώνοντας την δυναμική πρωτοβουλίας των δυνάμεων που απεγκλωβίστηκαν αναπτύσσοντας ένα κυρίαρχο τουριστικό μοντέλο που έχει ωστόσο δρόμο ακόμα να διανύσει. Η Costa Navarino που αποτελεί το θέλγητρο προσέλκυσης επώνυμων, ο δρόμος Τρίπολη-Καλαμάτα για τον οποίο ναι μεν σχεδίασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι πολίτες πληρώνουν διόδια κι επομένως δεν είναι δωρεάν οπότε δεν αποτελεί επίτευγμα των πολιτικών αλλά του Μορέα, το αεροδρόμιο Καλαμάτας με δυνατό αρωγό τον δωρητή κατετάν Βασίλη, αποτελούν μαζί με την μοναδική βιομηχανία της περιοχής τα ορόσημα για την ανάπτυξη όχι με λόγια, αλλά με έργα. Η Καλαμάτα με ποικιλία οικονομικών επιλογών μπορεί με τη γειτονική Μεσσήνη να αναδείξει το πρόσωπο του Νομού.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ που δικαιολογημένα αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων λόγω του Κυπαρισσιακού κόλπου και την σύνδεση με την πατρογονική γη της Ηλείας, αναζητεί να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις εξωστρέφειας για τόνωση του τουιρστικού προιόντος. Η μεγάλη όμως έλλειψη του δρόμου Καλονερό-Τσακώνα και η Ιόνια οδός αποτελούν το θεμέλιο για το μέλλον. Μαζί με το Λιμάνι το οποίο η περιφέρεια με τον κ. Τατούλη επωμίστηκε τα λάθη των προηγούμενων διορισμένων πολιτικάντηδων θα οδηγήσουν σε μια ένεση εξωστρέφειας. Μαζί με την μοναδική ταυτότητα της Άνω Πόλης που δημιούργησαν οι επαγγελματίες, όπως και το Καλονερό που ανεβαίνει ετησίως ως τουριστικός προορισμός πολλών επιπέδων.
Η ΠΥΛΟΣ αποτελεί το συνδετικό κρίκο για όλο το Νομό όμως. Χωρίς το δρόμο Ριζόμυλος -Κορώνη που σχεδιάζεται χρόνια δεν μπορεί να ατενίσει το μέλλον. Ο Δήμος το παλεύει δυνατά με όλους τους φορείς, αλλά η μεγάλη επιτυχία της περιοχής εκτός των ξενοδόχων και εμπόρων οφείλεται στην αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ όπως το μοναδικό μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος. Με άλλα λόγια η ΜΕΣΣΗΝΙΑ είμαστε εμείς! Ο αληθινός εαυτός μας που μόνο με συλλογική μέριμνα και εξωστρέφεια μπορεί να έχει μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages