ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Share This
 ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ αλλά αντιμετώπιση δαπανών για την βιοτικές ανάγκες καλύπτει η επιχορήγηση 500.000 ευρώ που κατανεμήθηκε σε Δήμους της Μεσσηνίας για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, εξαιτίας φυσικών καταστροφών προβλέπει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Οι Δήμοι βέβαια για να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες περίμεναν περισσότερα χρήματα. Ωστόσο θετικό ήταν προς το παρόν η απόφαση του ΕΛΓΑ για αποζημίωση φυτικού κεφαλαίου ιδίως σε περιοχές της Τριφυλίας από τις τελευταίες πλημμύρες αλλά και την χαλαζόπτωση που έπληξε την ελαιοκαλλιέργεια μετά τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν.
Η απόφαση του υπουργού, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων, έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση Δήμων με το ποσό των 500.000 ευρώ, με  τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ…» αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών σύμφωνα με το Ν.Δ.57/73 και την αριθμ. 2673/01 ΚΥΑ. Ως γνωστόν  η επιχορήγηση αφορά στους πλημμυροπαθείς της 6ης και της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Η κατανομή της επιχορήγησης πραγματοποιήθηκε  ως εξής:
Δικαιούχος Δήμος Αιτιολογία Ποσό (σε ευρώ)
Καλαμάτας: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 7-9-2016 358.416,00
Μεσσήνης: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 6 και 7-9-2016 107.413,07
Τριφυλίας: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 6 και 7-9-2016 36.013,00 ευρώ συνολικά. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages