"ΒΟΒΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

"ΒΟΒΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Με έκθεση - φωτιά προειδοποιεί το ΔΝΤ τους Ευρωαπάιους πως "ή θα ελαφφρύνετε το χρέοςή θα συνεχίσετε να τους δανείζετε" με αφορμή το πρόγραμμα που ενέκρινε επί της αρχής για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την ανάκαμψη της οικονομίας εύθραυστη, τις προβλέψεις αισιόδοξες, βλέποντας παράλληλα τη μείωση του αφορολόγητου το 2019, τα αντίμετρα το 2023 και τις τράπεζες να χρειάζονται πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση πάνω από 10 δισ. ευρώ.
 Επίσης, επισημαίνει ότι «ακόμη και αν όλες οι πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα εφαρμοστούν μαζί με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup, τώρα, η κατάσταση με το χρέος και τις ανάγκες χρηματοδότησής του γίνονται μακροχρόνια εκρηκτικές, καθώς η Ελλάδα δεν θα είναι δυνατό να αντικαταστήσει το χαμηλότοκο δανεισμό από τον επίσημο τομέα με δανεισμό από τις αγορές».
Το χρέος
«Το ελληνικό χρέος χαρακτηρίζεται εξαιρετικά μη βιώσιμο στο βασικό σενάριο του ΔΝΤ», αναφέρεται στο κείμενο. Επισημαίνεται ότι το χρέος θα μειωθεί στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης θα υπερβαίνουν το όριο του 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2028 και το όριο 20% μέχρι το 2033 φτάνοντας μάλιστα στο 45% έως το 2060. Επίσης, το χρέος προβλέπεται να μειωθεί σταδιακά σε περίπου 150% έως το 2030, αλλά και ότι θα αυξάνεται στη συνέχεια, φθάνοντας το 195% περίπου του ΑΕΠ έως το 2060. Παρ’ όλα αυτά, χαιρετίζει τις πρόσφατες δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για παράταση των ωριμάνσεων των δανείων κατά 15 χρόνια, την απόδοση των κερδών από ANFA και SNP αλλά και τη ρύθμιση των επιτοκίων τα οποία θα προσγειωθούν στο 1,9% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages