ΕΠΕΙΓΟΝ -ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

 ΕΠΕΙΓΟΝ -ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΕΠΕΙΓΟΝ -ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Share This
ΜΙΑ μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Δήμοι του Κυπαρισσιακού κόλπου όπως ήταν αναμενόμενο για το θέμα της θέσπισης μέτρων προστασίας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου καθώς το Κράτος άργησε να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων προδιαγραφών για την περιοχή χωρίς να εξοβελίζεται τόσο ο ανθρώπινος παράγοντας όσο και τα θαλάσσια είδη όπως η καρέτα καρέτα. 
Να σημειώσουμε ότι με πλειοψηφία η απόφαση που εκδίδεται μέχρι να καθαρογραφεί διαπιστώνει τα κενά του διατάγματος με βάση στοιχεία που δεν επαρκούν για την τεκμηρίωση των απαγορεύσεων στην περιοχή, υποδαυλίζοντας το μέλλον της περιοχής αποκτώντας ουσιαστικά μια ταφόπλακα για την δραστηριότητα στην περιοχή από την Ηλεία πάνω από την Ζαχάρω μέχρι και την Ελαία. Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας αμέσως μετά την ενημέρωση για την έκδοση απόφασης τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: 
" Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο . Το ΣτΕ με την απόφαση του απορρίπτει το ΠΔ της Κυβέρνησης με πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί της ΣΜΠΕ πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΔ αλλά κ η ένσταση των Δήμων . Δώσαμε ένα αγώνα με όλη μας τη ψυχή που λίγοι πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε . Η προσπάθεια συνεχίζεται" κατέληξε ο Δήμαρχος, ενώ οι Δήμοι της Ηλείας που προσέφυγαν εκφράζουν ότι πλέον ο αγώνας θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages