Ανάσα για τους κτηνοτρόφους η μείωση του Φ.Π.Α. - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Ανάσα για τους κτηνοτρόφους η μείωση του Φ.Π.Α.

Ανάσα για τους κτηνοτρόφους η μείωση του Φ.Π.Α.

Share This
Μεγάλη και σημαντική ανάσα για τους κτηνοτρόφους αποτελεί η ψήφιση της μείωσης του Φ.Π.Α. στις ζωοτροφές από το 24% στο 13% που ισχύει πλέον από χθες 31 Ιουλίου. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 11% και εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πόσο τεράστιας σημασίας είναι αυτή η μείωση, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους.
Έμποροι ζωοτροφών και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα και από την Κορινθία, είχαν εισηγηθεί εδώ και πολύ καιρό αυτή τη μείωση, αφού το κόστος για την αναπαραγωγή ήταν πολύ μεγάλο και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην αγορά τους, καθώς και οι πιστώσεις έχουν σταματήσει λόγω της κρίσης και της έλλειψης εμπιστοσύνης. Έλλειψη εμπιστοσύνης όχι μεταξύ εμπόρων και κτηνοτρόφων, αλλά μεταξύ εμπόρων και κράτους, αφού οι πρώτοι δεν είχαν καμία σιγουριά ότι θα δοθούν οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους με τις οποίες θα τους πλήρωναν τις τροφές.
Αυτή η τροπολογία θα έλεγε κανείς ήρθε την κατάλληλη στιγμή αφού αρκετοί κτηνοτρόφοι –και στην Κορινθία-, σκέφτονταν πολύ σοβαρά αν θα έπρεπε να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτή την ασχολία, η οποία ζητά πολλά σε χρήμα και χρόνο και δίνει λίγα. Τελικά φαίνεται ότι κάποιοι θα το σκεφτούν καλύτερα κι αυτό δίνει μια ελπίδα όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages