Η… έξοδος στην αγορά για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή

Αν αφήσει κανείς στην άκρη τους πανηγυρισμούς και το κλίμα που γενικότερα επιχειρεί η κυβέρνηση να διαμορφωθεί, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές, εύκολα θα αντιληφθεί την σκληρή και επώδυνη αλήθεια. 
Την αλήθεια όπως ο καθένας την βιώνει στην οικογένειά του. Ακούμε για ανάπτυξη, παρακολουθούμε κυβερνητικά στελέχη λίγο έως πολύ να πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματα της πολιτικής που ακολούθησαν και μας οδήγησαν σήμερα, μετά από τρία χρόνια εκ νέου στις αγορές, ωστόσο το ερώτημα που πλανάται στο μυαλό χιλιάδων φορολογούμενων είναι ένα. Σε ποιον… πλανήτη ζουν άραγε; Και μπορεί τα στοιχεία και οι αριθμοί που οι κάθε φορά κυβερνώντες επικαλούνται να μιλούν για την ανάπτυξη που έχει έρθει, πως όμως είναι δυνατόν οι πολίτες να μην την βλέπουν. Πως είναι δυνατόν ο κοσμάκης να αδυνατεί να βγει στην δική του αγορά και να αγοράσει ακόμα και τα απαραίτητα για να επιβιώσει; 
Πως και με ποιον τρόπο μπορούν όλοι εκείνοι οι φωστήρες των οικονομικών, οι τεχνοκράτες και λοιποί… χαρτογιακάδες από την ασφάλεια του κλιματιζόμενου γραφείου τους να αντιληφθούν την πραγματική αλήθεια του μέσου Έλληνα φορολογούμενου-καταναλωτή; Η έξοδος της χώρας στις αγορές προφανώς κι αποτελεί μία καλή εξέλιξη, που από μόνη της ωστόσο δεν λέει απολύτως τίποτα για τις ζωές των ιθαγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοκάμια των μνημονίων και των μέτρων εκείνων που αποτέλεσαν κι αποτελούν την βάση στην οποία στηρίχθηκε ένα ακόμα εγχείρημα, για να αποδείξει η χώρα ότι… υπάρχει στον χάρτη της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας. 
Αυτό πάντως που μπορεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει ο κ. Γιώργος και η κα Μαρία στη γειτονιά, είναι πως πανηγύρια δικαιούνται οι κυβερνώντες εκείνοι που επιτρέπουν με τις πολιτικές τους στα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας μία… επιτυχημένη έξοδο στις αγορές της καθημερινότητάς τους. Κι αυτό ακόμα δεν το έχουν πετύχει. 
Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

ΗΟΤ ΝΕΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ
Η Ένωση Λιμανιών Ελλάδας «ΕΛΙΜΕ» το 2017 τόνισε ότι παρατηρήθηκε πτώση περίπου 20,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (από 4.307 το 2016 σε 3.415 το 2017) και πτώση περίπου 11% στις επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας (από 5.204.231 το 2016 σε 4.625.363 το 2017). Σε επίπεδο Μεσσηνίας, η Καλαμάτα σε 3 χρόνια «απώλεσε» κοντά στους 10.000 τουρίστες, η Πύλος αύξησε τους επισκέπτες της. Το Κατάκολο σε επίπεδο Πελοποννήσου διατηρεί φυσικά τα σκήπτρα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ανω πόλη Κυπαρισσία Κυπαρισσία 2761 062184

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

HOTEL TSOLARIDIS BEACH KYPARISSIA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΑΦΕ
MOJO 25ης Μαρτίου 54, Κυπαρισσία, Μεσσηνία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΛΥΔΙΩΤΗΣ Γ.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΤΟΠΟΙΑ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ

ΧΡΟΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΕΛΛΙΣΤΑΛΑΧΤΟ
ΈΝΑΝΤΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓOΡΑΣ- KANELLAKIS HOTEL

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΑΡΧΕΙΟ

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ