ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

Share This
  
   ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΑΥΓΟΥΣΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΑ: Η λαική ρήση ότι τον..Αύγουστο παχαίνουν οι μύγες ίσως να έχει εφαρμογή στην σύγχρονη καθημερινή ελληνική πραγματικότητα. Διότι στην Ελλάδα με τις..παχιές αγελάδες που θεωρούνται ιερές σε άλλο μέρος του κόσμου, σίγουρα οι αλογόμυγες της εξουσίας όπως έγραψε στο βιβλίο του ο Νίκος Καλογερόπουλος αυξάνονται και κουνούν το δάχτυλο στα πρόβατα των εκλογικών καταλόγων. Τουλάχιστον έτσι νομίζουν..
@Παχιές οι μύγες διότι οι περισσότεροι φόροι έρχονται από τον Αύγουστο. Με την 1η δόση στην Εφορία όπου 1 στους 3 δεν πλήρωσε, με τον ΕΝΦΙΑ που θα πάει στο σβέρκο μας, αλλά και τις ρυθμίσεις που πληρώνουν οι πολίτες λες και δεν υπομένουν τα βάρη της οικογένειας και τον προυπολογισμό της..
@Οι παχιές μύγες όμως της εξουσίας κάνουν διακοπές. Σε νησάκια μαγικά, ξεπετούν καμία συνέντευξη με δικούς τους δημοσιογράφους για να είναι στην επικαιρότητα. Μερικοί πάντως κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τα 4 Μνημόνια που ψηφίστηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι στριμώχνονται σε λίστες των κομμάτων για να εισπράξουν κάποια θεσούλα στο μέλλον...Ω καιροί, ω ήθη...
@ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ: Σοβαρό θέμα έχει προκύψει στην περιοχή της παραλίας του Καλό νερού καθώς από αυτόφωρο παίρνουν οι καταστηματάρχες παραλιακή ζώνη στο καλό νερό από την Δευτέρα, εκφράζονται στο σύνολό τους την απόγνωση που κυριαρχεί στην αποκορύφωση της τουριστικής περιόδου...
@Μέχρι τώρα λειτουργούμε παράνομα, δεν έχουμε άδεια για τις εξέδρες δεν έχουμε άδεια για τις ξαπλώστρες διότι έχουμε αυθαίρετες κατασκευές στο χώρο που ζητάμε αλλά θέλουμε όλοι μας να πληρώνουμε εξασφαλίζοντας την νομιμότητα έχοντας απέναντι ένα σοβαρό κράτος, εξέφρασε στην στήλη αναγνώστης μας επαγγελματίας από την περιοχή...
@Κάθε χρόνο πληρώνεται ένα πρόστιμο στην κτηματική περιουσία του Δημοσίου για αυθαίρετη ή και παράνομη διατήρηση αυθαιρέτου και παράνομη χρήση αιγιαλού μέχρι τώρα. Να τονίσουμε βέβαια ότι μέχρι σήμερα η επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην περιοχή με την ανοχή των υπηρεσιών και του Δήμου της Τριφυλίας καθώς παράγουν τουριστικό προϊόν και την περιοχή μας.
@Αυτονόητο είναι ότι οι επιχειρηματίες το μόνο που ζητούν είναι να βρεθεί μία λύση προκειμένου να είναι όλοι νόμιμοι και να μην κινδυνεύσει η περιοχή της παραλιακής ζώνης με παραχώρηση αδειών χρήσης αιγιαλού και εξέδρες- οι οποίες θεωρούνται παράνομες- σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπηρεσιών. Ας γίνει τουλάχιστον ένας πεζόδρομος με άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων..Μακάρι..
@ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΕ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ: Σχολιάζαμε πρόσφατα την πολιτιστική άπνοια. Μια συναυλία από νέους είδαμε στο λιμάνι Κυπαιρισσίας, ένα θεατρικό με την Κάρμεν Ρουγγέρη κι όλα αυτά από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ακόμα και το παζάρι αντικών το ανέλαβε ο Σύλλογος για την προστασία της Άνω Πόλης για να μην ρημάξει το Μεγάλο καλντερίμι..
@Αλλά αυτό που συμβαίνει στην πόλη είναι από τα..άγραφα. Κάθε δύο μέρες έχουμε παραστάσεις από πλανόδιους εκφραστές του θεάτρου σκιών όπως ο δικός μας Κοπανακαίος Σπυρόπουλος που έρχεται κάθε χρόνο. Με Καραγκιόζη σε πλατεία, σε λιμάνι, στην άνω πόλη κι αλλού δεν γίνεται Πολιτιστικό καλοκαίρι...Αλλά τι να πει κανείς..
@ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ: Η μεσσηνιακή εταιρεία KMOIΛ μέσα από μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα και το πόρισμα αυτού που έχει διαβιβαστεί στη βουλή, φέρνει στο επίκεντρο την αποφυγή φόρων από μεγάλες εταιρείες της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τα ερωτήματα για το που βρίσκεται η υπόθεση να παραμένουν.
@ΤΗΝ καταγγελία είχε κάνει Μεσσηνιακών συμφερόντων εταιρία πετρελαιοειδών η οποία αποτέλεσε την αφορμή για να τεθεί το κουβάρι του νήματος. Απλά να σημειώσουμε ότι μέτοχοι της εταιρίας είναι και Τριφύλιοι που ασχολούνται με τον επιχειρηματικό φορέα και η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον.
@ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ: Κατά τα άλλα, ευχόμαστε καλά μπάνια. Στις ανοιχτές και λιγότερο δημοφιλείς παραλίες του τόπου μας με σμαραγδένιες αποχρώσεις στα νερά τους. Μην ξεχάσετε όπου κι αν πάτε να πάρετε νερό και να προσέχετε τα προσωπικά σας είδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages