ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Share This
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να αποζημιωθεί η ΔΕΗ για τα έτη 2012 - 2015 κατά τα οποία τα ΥΚΩ είχαν παραμείνει "παγωμένα”. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η τελική εισήγηση του Ρυθμιστή καταλήγει σε ένα ποσό της τάξης των 370 - 375 εκατ. ευρώ έναντι 740 εκατ. ευρώ που ζητούσε η ΔΕΗ, καθώς υπήρξαν μια σειρά από προσαρμογές.
Ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο ενέργειας το φθινόπωρο καθώς για τις αλλαγές στις χρεώσεις απαιτείται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Θυμίζουμε ότι οι χρεώσεις ΥΚΩ στο μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτουν τη διαφορά των τιμολογίων μεταξύ των νησιών και του ηπειρωτικού συστήματος.
Ο έλεγχος που έγινε λοιπόν από το Ρυθμιστή διαπίστωσε αποκλίσεις ενώ για τον τελικό υπολογισμό των χρεώσεων στην εισήγηση της ΡΑΕ προτείνεται να επιστραφεί στη ΔΕΗ ο ΕΦΚ για το πετρέλαιο που καταναλώνει η εταιρεία για τις μονάδες της στα νησιά, πρόταση που θα πρέπει αν εγκριθεί από το ΥΠΟΙΚ. Επίσης ελήφθησαν υπόψη και άλλες παράμετροι όπως η επίπτωση από τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα αλλά και η μελλοντική διασύνδεση της Κρήτης. Με τον τρόπο αυτό και καθώς τα ποσά θα επιστραφούν σε βάθος τετραετίας, αμβλύνεται η επιβάρυνση για τους καταναλωτές σε σχέση με τα ποσά που ζητούσε η ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages