ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Share This
Η σταδιακή ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων φαίνεται ότι ενεθάρρυνε τους εκδρομείς να επιλέξουν την Πελοπόννησο ή τη Δυτική Ελλάδα για τις διακοπές ή τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους. Η κυκλοφορία στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, παρά το «αντεπιχείρημα» των διοδίων, απέχοντας βέβαια αρκετά από τα προ κρίσης επίπεδα. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Κορίνθου-Πατρών από τις αρχές του έτους, που φθάνει έως το 12%. Πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιονίας Οδού, από Αμφιλοχία έως Αρτα, ενώ την περασμένη Πέμπτη παραδόθηκαν και τα τελευταία 14 χλμ. (Πέρδικα-Εγνατία). Ετσι, πλέον, βρίσκεται σε κυκλοφορία ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος μήκους 196 χλμ. από το Αντίρριο έως την Εγνατία.
 Η λειτουργία μεγάλου τμήματος της Ιονίας Oδού (στην οποία, σημειωτέον, λειτουργεί προς το παρόν μόνο ένας σταθμός διοδίων) φαίνεται ότι ξεκινάει δειλά να λειτουργεί ως «επιχείρημα» υπέρ της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία της Νέας Οδού (από τον σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου) επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Από την αρχή του καλοκαιριού σημειώθηκαν 6.300 διελεύσεις οχημάτων. Στην Πελοπόννησο Αντίστοιχα, η λειτουργία της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, με (τουλάχιστον) δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση από τον Απρίλιο, οδήγησε σε μια αύξηση της κυκλοφορίας της τάξης του 5,2% σε σχέση με πέρυσι (η οποία αναλύεται σε αύξηση 4,9% στην κυκλοφορία των ελαφρών οχημάτων και 7,4% των βαρέων οχημάτων) τον Ιούνιο και Ιούλιο.
Εξετάζοντας συνολικά την αύξηση της κυκλοφορίας από την αρχή του έτους, εντυπωσιακή είναι η αύξηση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Κορίνθου-Πατρών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοπραξίας Ολυμπία Οδός, που ανακατασκευάζει και διαχειρίζεται τον οδικό άξονα, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος-Ιούνιος) η κυκλοφορία αυξήθηκε κατά 2,8% (1,6% στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος και 11,2% στο Κόρινθος-Πάτρα). Ανά τύπο οχήματος, η αύξηση αναλύεται σε 2,4% για τα Ι.Χ. και μοτοσικλέτες (1,2% στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος και 11% στο Κόρινθος-Πάτρα) και 5,6% στα βαρέα οχήματα (4,2% στο Ελευσίνα-Κόρινθος και 12% στο Κόρινθος-Πάτρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages