ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Share This
Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί που θα εκμεταλλεύονται τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα πληρώνουν τις…μελλοντικές συντάξεις, όπως ορίζουν οι αλλαγές που προωθούνται από την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά η ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης Γενεών (ΕΛΚΑΓ), ο οποίος προβλέπεται να τροφοδοτείται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Ο λογαριασμός θα δημιουργήσει αποθεματικό για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης του ΕΦΚΑ και για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. 
Κατά την αυριανή του εισήγηση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, θα περιγράψει τη στρατηγική για τον κλάδο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα στην αγορά των υδρογονανθράκων υπάρχει επενδυτική κινητικότητα, καθότι υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως από τον αμερικανικό κολοσσό ExxonMobilπου έχει εκδηλώσει, μαζί με τη γαλλική Total και τα ΕΛΠΕ, ενδιαφέρον για έρευνες στην περιοχή της δυτικά και νότια της Κρήτης. 
Οι άξονες, που θα κινηθούν οι αλλαγές του υπουργείου και θα ενημερώσει ο κ. Σταθάκης, είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, η αναβάθμιση του ρόλου της ΕΔΕΥ Α.Ε και η έναρξη της συζήτησης για το είδος της σύμβασης παραχώρησης, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης των γενεών (ΕΛΚΑΓ).Για το ΕΛΚΑΓ έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπάγεται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, που εποπτεύεται από τα υπουργεία, Οικονομικών, Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages