"ΚΟΡΑΚΙΑΣΕ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

"ΚΟΡΑΚΙΑΣΕ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

"ΚΟΡΑΚΙΑΣΕ" ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Share This
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές σε της Τριφυλίας με την υδροδότηση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εξαιτίας της απουσίας προγραμματισμού αλλά κυρίως πολιτικής βούλησης για την δημιουργία επενδύσεων.  Προφανώς η ρήση του γνωστού Κυπαρίσσου Μιχάλη Κατσαρού που έλεγε "φέρτε κουβάδες το μέλλον έχει πολύ ξηρασία" γίνεται πραγματικότητα με κύρια αιτία αυτή τη φορά, τα φαινόμενα λειψυδρίας, χωρίς την εξεύρεση λύση στο χρόνιο τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάζουν διάφορες περιοχές της σε Τριφυλίας τα τελευταία χρόνια.
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ: Σοβαρό πρόβλημα λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να μείνει χωρίς νερό η περιοχή τόσο των Γαργαλιάνων, της Μαραθούπολης, της Λεύκης, της Τραγάνας καθώς επίσης και η περιοχή του Πύργου Τριφυλίας η οποία δεν είχε νερό για περίπου 20 ολόκληρες ώρες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στην περιοχή να διαμαρτύρονται τα προβλήματα, την ώρα μάλιστα που όλες οι περιοχές δέχονται σημαντικό όγκο επισκεπτών. Συνεργεία της ΔΕΥΑΤ αποκατέστησαν δεύτερη βλάβη στον κεντρικό αγωγό του εσωτερικού δικτύου της πόλεως των Γαργαλιάνων
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ..ΝΕΡΟ: Sτα Φιλιατρά τώρα pροβλήματα υδροδότησης έχουν παρουσιαστεί ήδη σε ορισμένες γειτονιές λόγω της διαφοράς πίεσης που εμφανίζεται στην περιοχή αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν υλοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν στην άντληση γεωτρήσεων και εισροή περισσότερων κυβικών υδάτινων όγκων, καθώς ουδέποτε υλοποιήθηκαν προτάσεις από το ΙΓΜΕ..
ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΕΣ: Προβλήματα ωστόσο αντιμετωπίζει και η περιοχή της Κυπαρισσίας καθώς βλάβη σε σημείο του αγωγού είχε ως αποτέλεσμα η κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σημεία γύρω από δημόσιες υπηρεσίες να μην έχουν νερό για αρκετές ώρες.  Ήδη συνεργεία του Δήμου επενέβησαν κοντά στην περιοχή της μητρόπολης και της κεντρικής πλατείας προκειμένου να  αποκαταστήσουν το πρόβλημα ωστόσο όμως η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα μικρό εργοτάξιο με αποτέλεσμα την κυκλοφορία να δυσχεραίνει την διέλευση οχημάτων και λεωφορείων. Πάντως στην περιοχή δεν έχουν γίνει γεωτρήσεις από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Παναγιώτης Τσάκος, μετά την υδρομάστευση από τις Βρύσες ενώ το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο παρουσιάζοντας συχνά βλάβες, ενώ οι μετρήσεις που διεξήγαγε παλιότερα ο ΙΓΜΕ με προτάσεις του κ. Σαμπατατάκη τότε ουδέποτε πήραν σάρκα και οστά...
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας ανακοίνωσε πάντως πριν έχουμε εκτεταμένες διακοπές ότι:
Σε όλο τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τριφυλίας, θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση νερού (πότισμα κηπευτικών, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων, κτλ.) λόγω λειψυδρίας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες κατά την κρίση ποσότητες, αφού το νερό δεν επαρκεί. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)
Παρακαλείστε όλοι οι καταναλωτές στην συμμόρφωση και την αποφυγή της υπερκατανάλωσης ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. να μην υποχρεωθεί να προβεί και σε διακοπή παροχών και την καταβολή προστίμων σε παρόχους  που δε θα συμμορφωθούν. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9), καταλήγει η ανακοίνωση. Ελπίζουμε πάντως εκτός από την υπερκατανάλωση να υπάρξει σχέδιο για την υλοποίηση έργων που θα φέρουν νέες γεωτρήσεις στο Δήμο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages