Ήταν έτοιμος για Grexit- Έκλειναν τράπεζες και κάπνιζε πούρα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Ήταν έτοιμος για Grexit- Έκλειναν τράπεζες και κάπνιζε πούρα

Ήταν έτοιμος για Grexit- Έκλειναν τράπεζες και κάπνιζε πούρα

Share This
Ο  Γιάννης Δραγασάκης  συμβούλευσε να «πετάξουν» τον Πάνο Καμμένο και τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ και να «πάνε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι». «Μπαράζ» αποκαλύψεων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ευρωπαίων δανειστών το θυελλώδες 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο από την Ευρωζώνη, όπως εξάλλου αποδεικνύεται πλέον από όλες τις πλευρές. Βάσει όσων αναφέρει στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» αλλά και στο βιβλίο του, ο Γ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει νέους συγκλονιστικούς διαλόγους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και επτά γραπτά μηνύματα-φωτιά, με καταγεγραμμένη ακόμη και την ώρα, από τα οποία προκύπτει πως ο Α. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ήταν έτοιμος να δεχτεί την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η πρόταση Σόιμπλε και τα SMS για το Grexit Ο Βαρουφάκης περιγράφει πως λίγο πριν τοEurogroup της 11ης Μαίου του 2015 και ενώ οι συζητήσεις πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο ο Σόιμπλε του παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα του για ένα «τάιμ άουτ» που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Εκείνος μέσα από την συνεδρίαση ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με sms:
 • Βαρουφάκης [16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
 • Τσίπρας [16.22]: Δηλαδή;
 • Βαρουφάκης [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out…
 • Τσίπρας [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
 • Βαρουφάκης [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
 • Τσίπρας [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
 • Βαρουφάκης [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση».
Τα sms που ακολούθησαν
 • Τσίπρας [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
 • Βαρουφάκης [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
 • Τσίπρας [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
 • Βαρουφάκης [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε».
Ο κ. Βαρουφάκης, ακόμη, προκαλεί τους πάντες να τολμήσουν ειδικό δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages