ΚΕΔΕ στη λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΔΕ στη λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ

Επιλεγμένοι δήμοι, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις σε συνεργασία με ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, συμμετέχουν στην πιλοτική δράση για την " ίδρυση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στις δημοτικές περιφερειακές και αποκεντρωμένες αρχές", που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία για την Πρόληψη της Διαφθοράς με την στήριξη της expertise France. Η παρουσίαση της δράσης έγινε σήμερα στο Παρίσι , όπου μίλησε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Γιώργος Πατούλης. 
Ο κ. Πατούλης , εξέφρασε τη βούληση της ΚΕΔΕ να συμβάλει, με όσα μέσα διαθέτει, στην ενίσχυση των αποτελεσματικών και ορθολογικών εσωτερικών ελέγχων στους δήμους. Στην παρουσίαση της δράσης, παρόντες ήταν, ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου, ο διευθυντής του γραφείου του Στυλιανός Φαζάκης, ο Γιάννης Σελίμης συντονιστής του γραφείου μονάδων εσωτερικού ελέγχου της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Επίσης στελέχη της ομάδας έργου από την expertise France αλλά και ο υπεύθυνος έργου της δράσης , Ηλίας Σαββάκης. 
Στόχοι της δράσης αυτής είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη εγχειριδίου προσαρμοσμένου στις ανάγκες των Ελληνικών φορέων , η δημιουργία ενός παραδείγματος εφαρμογής εσωτερικού ελέγχου σε ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και αποκεντρωμένες διοικήσεις , η εκπαίδευση σημαντικού αριθμού στελεχών τα οποία στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν άλλους εργαζόμενους, ο προσδιορισμός του νομοθετικού πλαισίου που απαιτείται για την εφαρμογή του εσωτερικού ελέγχου κ.α .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages