ΤΙ ΔΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙ ΔΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Κάθε φορά που ένα δώρο χαρίζεται, ένα χαμόγελο εμφανίζεται.
Ομως, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, υπάρχουν δώρα που χαρίζουν ευχαρίστηση στον παραλήπτη τους, μεγαλύτερη από άλλα. Oχι λόγω της τιμής τους, αλλά λόγω της σκέψης που έχουν μέσα τους. Τα ακριβά δώρα δεν είναι πάντα εντυπωσιακά και τα δώρα που δημιουργούν ωραία συναισθήματα φαίνονται πάντα εντυπωσιακά στα μάτια του παραλήπτη τους.
Ποια δώρα να προτιμήσετε αυτές τις γιορτές και ποια όχι, σύμφωνα με μελέτες;
Αποφύγετε τα «δώρα-έκπληξη» αν δεν είστε σίγουροι ότι θα αρέσουν πραγματικά
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, είναι προτιμότερο να «βαδίζετε στα σίγουρα» χαρίζοντας δώρα των οποίων οι παραλήπτες θα αγόραζαν από μόνοι τους για τον εαυτό τους. Πολλές φορές έχουμε την τάση να υπερεκτιμάμε το προσωπικό μας γούστο, κάνοντας «δώρα-έκπληξη» (για τα δικά μας κριτήρια) που κατά βάθος δεν ενθουσιάζουν τους παραλήπτες τους.
Το ακριβό δώρο, δεν είναι απαραίτητα αρεστό: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα ακριβά δώρα που σκοπό έχουν μόνο να εντυπωσιάσουν. Η τιμή του δώρου και η ευχαρίστηση του παραλήπτη δεν είναι ανάλογα ποσά. Αν πιστεύετε ότι κάνοντας ένα ακριβό δώρο έχετε εξασφαλισμένη την ευχαρίστηση του παραλήπτη του, ψυχολογικές μελέτες έρχονται να αναιρέσουν την πεποίθησή σας.
Το περιτύλιγμα δεν μετράει όσο φαντάζεστε: Αν πιστεύετε ότι το αμπαλάζ μπορεί να «ξεγελάσει» ή να εντυπωσιάσει τόσο τον παραλήπτη του δώρου ώστε να μην δώσει και τόση σημασία στο περιεχόμενό του, κάνετε λάθος σύμφωνα έρευνες που μελετούν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Οταν ξέρετε ότι το δώρο που έχετε επιλέξει δεν θα ικανοποιήσει τόσο τον παραλήπτη του, μην υπερβάλλετε με το περιτύλιγμά του. Η δυσαρέσκειά του, θα είναι μεγαλύτερη όταν το ανοίξει.
Xαρίστε δώρα που συνδέονται με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του παραλήπτη τους: Σύμφωνα με μια σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Experimental Social Psychology, τα δώρα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι των παραληπτών τους προκαλούν μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Απλά γιατί με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι εκτιμάτε την προσωπικότητα του άλλου, μπήκατε σε διαδικασία να σκεφτείτε τι του αρέσει και τι θα τον ενδιέφερε.
Χαρίστε δώρα που μπορεί να έχουν διάρκεια και όχι δώρα που μπορεί να μην έχουν οποιαδήποτε καμία χρησιμότητα μετά λίγο: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Current Directions in Psychological Science», μεγαλύτερη ευχαρίστηση προκαλούν τα δώρα που έχουν διάρκεια στο χρόνο και όχι τα δώρα που μετά από λίγο δεν θα έχουν καμία αξία ή χρήση. Αντικείμενα καθημερινής χρήσης είναι, τις περισσότερες φορές, αγαπημένη επιλογή για τους παραλήπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages