ΑΝΑΒΑΘΜΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΒΑΘΜΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ξανά οι παιδικές χαρές στην Μεσσηνία όπως και την Τριφυλία καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Το Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η  Μαΐου 2018.
Στον Δήμο Τριφυλίας αποδίδεται ποσό 205.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας στον Δήμο Καλαμάτας αναλογεί ποσό 243.000 ευρώ, στον Δήμο Πύλου Νέστορος  αναλογεί ποσό 221.000 ευρώ, στον Δήμο Οιχαλίας αναλογεί ποσό 211.000 ευρώ, στον Δήμο Μεσσήνης αναλογεί ποσό 201.000 ευρώ και τέλος στο Δήμο Δυτικής Μάνης αναλογεί ποσό 207.000 ευρώ.
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Πάντως αν υπολογιστούν τα ποσά που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για 3 παιδικές χαρές σε 3 πόλεις της Τριφυλίας, τα κονδύλια προκαλούν ίλιγγο. Έτσι τέλη Δεκεμβρίου του 2013 μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας γράψαμε ότι αναβαθμίζονται οι νέες παιδικές χαρές σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι καθώς στοίχισαν για την ανακαίνισή τους περίπου 145.000 ευρώ με το κόστος να θεωρείται εξωπραγματικό για λίγες..τραμπάλες και ελάχιστες τσουλήθρες.
Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 προβλέπονται 100.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές, ενώ με το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών θα αποδοθούν 205.000 ευρώ. 
Αν συνοψίσουμε τα ποσά τότε με απλά μαθηματικά (χωρίς τα υπόλοιπα), φαίνεται ότι σε διάστημα 4 ετών οι παιδικές χαρές κοστίζουν 450.000 ευρώ συνολικά με τα νέα ποσά. Την ίδια ώρα ρημάζουν οι παιδικές χαρές στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας, στον πύργο Τριφυλίας και στο Αγρίλι που κάποτε συντηρούσαν σύλλογοι. Μακάρι να γίνει συνολική αναβάθμιση έστω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages