ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ: ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΝΤΡΕΔΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ: ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός έλεγε πολύ σοφά ο μεγάλος  Μάνος Χατζιδάκις.
Έχουμε αναφέρει σε άρθρα μας ότι οι Μεσσήνιοι και οι Τριφύλιοι δεν δέχονται μαθήματα πατριδογνωσίας από κανένα πολιτικό ταγό. Με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα θυμίζει παραμάγαζο για ψηφοθηρία, διαπιστώνουμε ότι σε εθνικά θέματα δεν υπάρχει η απαιτούμενη εθνική ομοψυχία και εθνική συνείδηση των εκλεγμένων. Ολισθαίνουν μάλιστα πολλές φορές θεωρώντας εαυτόν περισσότερο πατριώτη από τον άλλο.
Αν ζούσαν σήμερα οι προγόνοι μου οι Ντρέδες, έχοντας ως μέτωπα το Μακεδονικό θα είχαν μόνο μια απάντηση. Καμία υποχώρηση στην ονομασία, ούτε καν στο πρώτο γράμμα της λέξης! Θα είχαν ξεκινήσει την 2η κοινωνική επανάσταση όπως έπραξαν στις 29 Ιουλίου 1834 που ήταν η πρώτη κατά των μνημονίων, της απολυταρχίας και της υποδούλωσης του λαού μας. Για αυτό ο Γιαννάκης Γκρίτζαλης θυσιάστηκε καθώς το πολιτικό σύστημα της εποχής τον τουφέκισε ψελλίζοντας την φράση "Άδικα με σκοτώνετε αδέρφια, η ιστορία θα με δικαιώσει...".
Αν δεν υπήρχαν οι οπλαρχηγοί να απελευθερώσουν την Καλαμάτα την πρώτη πόλη στην Ελλάδα και οι Ντρέδες την Κυπαρισσία, τότε οι εξουσιολάγνοι δεν θα μπορούσαν να ομιλούν περί Δημοκρατίας, περί πατριωτισμού κι άλλων τινών. Το σεμνά και ταπεινά που κουρέλιασαν, το απόσταγμα κοινωνικών αγώνων της μεσαίας τάξης που εξαύλωσαν με μισθούς και συντάξεις πείνας. Επομένως όταν θα έρθουν ξανά στην Μεσσηνία και Τριφυλία και κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις οφείλουν να είναι ταπεινοί γιατί θέτουν το κόμμα τους πάνω από την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο του σφάλμα. Καλή 25η Μαρτίου με τη Σημαία να κυματίζει. Να κυματίζει η Ελλάδα, να κυματίζει η ελπίδα, να κυματίζει η ψυχή, να κυματίζει το φιλότιμό μας, να κυματίζει το όραμα για τις επόμενες γενιές..
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages