ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Παραδοσιακά το Πάσχα οι Έλληνες προτιμούσαν να δραπετεύουν στα χωριά απ’ όπου κατάγονται οι οικογένειές τους και σε φιλικά σπίτια ανά τη χώρα. Η οικονομική κρίση που συνθλίβει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ενίσχυσε ακόμα περισσότερο αυτή την τάση. Χωρίς να μπορεί να καταγραφεί πλήρως πόσοι Έλληνες θα εγκαταλείψουν το σπίτι τους, έστω για λίγο με προορισμό ένα φιλικό εξοχικό.
Μαζί με αυτούς κι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ξοδεύοντας από 200-300 ευρώ έως και 700 ευρώ κατ’ άτομογια ένα ταξίδι εντός ή εκτός Ελλάδας. Κι αναφέρουμε αυτούς που αποτελούν την πλειοψηφία και όχι εκείνους που δαπανούν ακόμα περισσότερα, είτε επειδή έχουν σχεδιάσει ένα ταξίδι ζωής από χρόνια ή επειδή, απλώς, είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν πάντα…
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού (FedHATTA) περιγράφει μ’ έναν τρόπο την κυρίαρχη φετινή τάση: κοντά και όπου μπορεί να φθάσει κανείς με αυτοκίνητο. Είτε το δικό του είτε με πούλμαν, καθώς οι οδικές εκδρομές κοστίζουν λιγότερο από εκείνες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις με αεροπλάνο. Τα στοιχεία της FedHATTA, ωστόσο, αναφέρονται σε όσους απευθύνονται σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσουν την εκδρομή τους και δεν το κάνουν μόνοι τους.
Κι αν το καλοκαίρι η ζυγαριά της ζήτησης γέρνει προς το Αιγαίο, το Πάσχα το ζύγι δείχνει δυτικά. Πελοπόννησος, νησιά Ιονίου, Ήπειρος (Ζαγόρια-Ιωάννινα αλλά και Τζουμέρκα) δείχνουν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Από κοντά το Πήλιο, ενώ ο πόλος του Πλαταμώνα φαίνεται πως αντιπροσωπεύει για τους Βορειοελλαδίτες ό,τι η Πελοπόννησος για τους Αθηναίους: το «εξοχικό» του Πάσχα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Οι τιμές στα αεροπλάνα

Διαφορές που φθάνουν ακόμα και τα 150 ευρώ προέκυψαν από τις αναζητήσεις θέσεων σε πτήσεις προς γνωστούς ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο του Πάσχα.
Οι αναζητήσεις έγιναν την Παρασκευή 30 Μαρτίου και αφορούσαν  δρομολόγια με ημέρα αναχώρησης την Παρασκευή 6 Απριλίου με επιστροφή τη Δευτέρα 9 Απριλίου. Οι αναζητήσεις έγιναν στις πλατφόρμες των ελληνικών διαδικτυακών ταξιδιωτικών γραφείων airtickets.com και kiwitravel.eu. Οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και αφορούν στα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια (τελική τιμή) που ήταν διαθέσιμα την ημέρα της αναζήτησης. Επιλέξαμε τα φθηνότερα εισιτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν μετάβαση και επιστροφή με την ίδια αεροπορική εταιρεία. Η διευκρίνιση γίνεται επειδή ενδέχεται να υπάρχουν και ελαφρά φθηνότερα εισιτήρια, τα οποία, όμως, περιλαμβάνουν μετάβαση και επιστροφή με διαφορετικές εταιρείες.
Οι διαφορές τιμής που προέκυψαν αποδίδονται από παράγοντες του χώρου στην υψηλή ζήτηση για κάποιους προορισμούς, αλλά και στον ανταγωνισμό που διαμορφώνεται μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες γραμμές. Ακούγεται οξύμωρο αλλά ένας από τους ακριβότερους -αν όχι ο ακριβότερος- ελληνικούς προορισμούς, η Μύκονος, έχει το προνόμιο να διαθέτει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια (92 ευρώ). Ποιος προορισμός βρίσκεται στον αντίποδα; Η Κέρκυρα καθώς το φθηνότερο εισιτήριο που βρέθηκε, κόστιζε 241 ευρώ.
Σχεδόν εξίσου φθηνά εμφανίζονται να είναι τα εισιτήρια στη γραμμή Αθήνα-Θεσ/νίκη (99 ευρώ) ενώ ακολουθούν αυτά για Σαντορίνη (142 ευρώ), Ζάκυνθο (157 ευρώ) και Χανιά  (170 ευρώ). Πάνω από 200 ευρώ κοστίζει το αεροπλάνο για Κεφαλλονιά (200 ευρώ), Ρόδο (202 ευρώ) και Ηράκλειο (213 ευρώ).

Πόσο κοστίζει το πλοίο

Σύμφωνα με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο travelplanet24 (ανήκει στον όμιλο Tripsta όπως και το airtickets), πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί για τους Έλληνες που έκαναν κράτηση εισιτηρίου για πλοίο τις μέρες των εορτών είναι τα Χανιά και ακολουθούν η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Τήνος και η Νάξος.
Τα στοιχεία αφορούν κρατήσεις που έγιναν για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 4-10 Απριλίου. Σύμφωνα με την πλατφόρμα κρατήσεων, η μέση τιμή ακτοπλοϊκού εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 38,5 ευρώ και κατά μέσο όρο η αξία της κάθε κράτησης έφθανε τα 209 ευρώ. Ποσό που εκτιμάται πως αντιστοιχεί σε μια τετραμελή οικογένεια.
Από τα ίδια στοιχεία, ωστόσο, προκύπτει πως το Πάσχα ταξιδεύουν κατά κύριο λόγο ενήλικες (85%) ενώ τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 15% των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με πλοία το φετινό Πάσχα.
Μέσω αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες αυτού του θέματος προέκυψε και ο «χάρτης» των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το φετινό Πάσχα. Οι προορισμοί  για τους οποίους βρίσκει κανείς τα φθηνότερα εισιτήρια είναι η Αίγινα και η Ζάκυνθος (17,8 ευρώ με επιστροφή) και η Κεφαλλονιά (19,3 ευρώ). Στοιχείο που θα πρέπει να προσμετρηθεί στους λόγους για τους οποίους οι συγκεκριμένοι προορισμοί καταγράφουν υψηλή ζήτηση.

Οι τιμές στα καταλύματα

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι πιο οικονομικές επιλογές καταλυμάτων ξεκινούν από τα 270 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις ενώ η διαμονή στις πιο δημοφιλείς μονάδες της περιοχής κοστίζει περί τα 400 ευρώ.
Στη Βυτίνα, τα πιο προσιτά καταλύματα κοστίζουν 210-360 ευρώ για τρία βράδια.
Στη Μονεμβασιά, οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου αντιστοιχούσαν στο 85% των διαθέσιμων δωματίων. Τα απολύτως φθηνότερα δωμάτια ξεκινούν από 210 και 270 ευρώ για τρία βράδια. Στις καλύτερες μονάδες της περιοχής, ωστόσο, τα περισσότερα δωμάτια έχουν εξαφανιστεί και τα ελάχιστα που υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα κόστιζαν περί τα 400 ευρώ για τρεις νύχτες.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων, οι τιμές για τρία βράδια ξεκινούν από τα 180 ευρώ. Στα πιο δημοφιλή καταλύματα της περιοχής, ωστόσο, το κόστος κινείται στο εύρος 220-450 ευρώ για τρεις νύχτες από τη Μεγάλη Παρασκευή.
Από τα 220 ευρώ ξεκινά το κόστος για τρεις νύχτες στην πόλη της Καλαμάτας,όπου η πληρότητα διαμορφωνόταν στα επίπεδα του 75% στις παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας. Παραδοσιακά, ωστόσο, η περιοχή γεμίζει μέχρι το βράδυ της Ανάστασης.
Το 75% έφθανε η πληρότητα στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής του Πόρτο Χέλι. Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 165 ευρώ σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής για τρεις διανυκτερεύσεις.
Στη Ζάκυνθο άνοιξε για το Πάσχα το 20% των καταλυμάτων του νησιού ενώ οι μονάδες της πρωτεύουσας το νησιού λειτουργούν όλο τον χρόνο. Το νησί προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ξένους επισκέπτες του καλοκαιριού μετά τα μέσα Απριλίου και έτσι, στις μονάδες που λειτουργούν το Πάσχα η πληρότητα ξεπερνούσε το 80%, με βάση τις κρατήσεις που είχαν γίνει στις παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σε επίπεδα πάνω από 80% κινείται η πληρότητα και στην Κεφαλλονιά. Αρκετά ενοικιαζόμενα του νησιού προσφέρουν δωμάτια για τρεις νύχτες, από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα, με κόστος έως 100 ευρώ. Σε αρκετά δημοφιλή καταλύματα του  νησιού το κόστος για τρεις νύχτες (από Μ. Παρασκευή) κυμαίνεται από 150-200 ευρώ. euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages