ΤΣΙΜΠΗΣΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

ΤΣΙΜΠΗΣΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ

Με τους κτηνοτρόφους να εξακολουθούν να κρατούν μικρό καλάθι ενόψει της κορύφωσης των παραγγελιών τις επόμενες μέρες, οι τιμές του αρνιού σε αρκετές περιοχές της χώρας επιδεικνύουν την τελευταία εβδομάδα μια ανοδική τάση. Στη Θεσσαλία, πριν από τρεις μέρες, διαμορφωνόταν στα 4,4-4,5 ευρώ το κιλό από τα 4-4,2 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ και το κατσίκι έφτασε στα 5 ευρώ το κιλό από τα 4,6- 4,8 ευρώ. 
Αν και οι τιμές αυτές παραμένουν κάτω από το κόστος παραγωγού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας,εκτιμά ότι η κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά θα φέρει τις τιμές τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ, Λευτέρης Γίτσας, μιλώντας στην «ΥΧ», σημειώνει ότι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα διαμορφωθεί στο διάστημα από το Σάββατο μέχρι και τη Μ. Δευτέρα, ωστόσο θεωρεί ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν γύρω στα 4,7-5 ευρώ για το αρνί και στα 5,2-5,3 ευρώ για το κατσίκι. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, κάτι το οποίο αποδίδει και στο γεγονός ότι «πολλές μέρες τώρα δεν εισάγονται αρνιά, κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς έφτασαν να είναι πιο ακριβά από τα ελληνικά». 
Στην Κρήτη, από την άλλη πλευρά, οι κτηνοτρόφοι μέχρι πριν από δύο μέρες δεν έβλεπαν κάποια κινητικότητα στις τιμές, οι οποίες παρέμεναν στα επίπεδα των 4,2-4,3 ευρώ για το αρνί και 4,5 ευρώ για τα κατσίκια που είναι λιγότερα φέτος, γιατί αυτή την περίοδο δεν είναι ακόμα σε κιλά εμπορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages