40 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΔΙΤ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

40 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΔΙΤ

ΤΗΝ παραδοχή ότι το Αλιμάκι είναι παράνομο για 40 χρόνια περίπου, εξέφρασε μετά την σκληρή κριτική δημοτικών συμβούλων στο Δ.Σ. Τριφυλίας της Δευτέρας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, συμπεραίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση εναπόθεσης απορρριμμάτων.
Πιο αναλυτικά ο κ. Παν. Τσίγγανος διατύπωσε ότι "τους 6 Δήμους της Μεσσηνίας τους κυβέρνησαν διαχρονικά όλες οι παρατάξεις (υπονοώντας σαφώς την Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), όπου μοναδική επιλογή ήταν η μέθοδος των ΧΥΤΑ από την δεκαετία του '80 στην Ελλάδα, διότι δεν έγινε τίποτα καθώς κανείς Δήμαρχος ή κοινωνία δεν ήθελε να πληρώσει...αφού τα σκουπίδια ήταν τσάμπα". Υποστήριξε ότι "φτάσαμε στο Αλιμάκι που καίγεται όπως συνέβη τον Δεκέμβριο του 2016 που έκαιγε για 20 ημέρες περίπου, οπότε αν φτάσουμε στη λογική να το κλείσουμε που θα πάμε τα απορρίμματα τελικά;". Παράλληλα ο κ. Αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι "σε 10 μήνες από σήμερα ο εργολάβος θα αναλάβει τη προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων πληρώνοντας τον Φλεβάρη το ποσό που αναλογεί στο Δήμο" για να υπογραμμίσει ότι "να πούμε τίμια ότι είναι μια παράνομη ΧΑΔΑ εδώ και 40 χρόνια, η οποία ακόμα και αν την κλείσει ο εισαγγελέας πρέπει να πληρώσουμε καθώς οποιαδήποτε άλλη λύση πλην του ΧΑΔΑ όντως κοστίζει". Απαντώντας γιατί ο Δήμος δεν προχώρησε στο τοπικό σχέδιο, εξήγησε ότι οι ΟΤΑ περιμένουν το σχέδιο κεντρικής διαχείρισης "ώστε να ξεκινήσουν οι Δήμοι τη συγκρότηση σημείων τοπικής διαχείρισης των σκουπιδιών". 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Σκληρή κριτική εξέφρασε από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Σωτήρης Μπακούρος για το θέμα λέγοντας ότι "είμαστε ευχαριστημένοι άραγε από την άσκηση αρμοδιοτήτων σε όσα έγιναν στο Δήμο μας" επικρίνοντας τον Δήμαρχο για την διαχείριση του στόλου των μηχανημάτων ή εργαλείων του Δήμου σε εβδομαδιαία βάση, ιδίως σε ότι αφορά την καθημερινότητα του πολίτη τόσο για τα απορρίμματα, την καθαριότητα και την ευπρεπή εικόνα του Δήμου.
Η πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Πανουσιοπούλου συμπλήρωσε ότι "κάτι σίγουρα ο Δήμος δεν έπραξε σωστά σε ότι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών" λέγοντας ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν καθώς πριν λήξει η σύμβαση με τα απορριματοφόρα όφειλαν οι υπηρεσίες του Δήμου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της αποκομιδής με μισθωμένα ή νέα οχήματα με αποτέλεσμα να είναι γεμάτοι οι κάδοι" καταλήγοντας ότι δεν "είμαστε καν σε περίοδο καλοκαιριού στη περιοχή μας".
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙΚΤΡΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο Δημήτρης Κουτσούλης έκανε αναφορά στο περιστατικό πυρκαγιάς τον Δεκέμβριο του 2016 στο Αλιμάκι, λέγοντας ότι "το τοξικό νέφος έφτασε στο Αρτίκι και το Κοπανάκι με συνέπειες στην υγεία των κατοίκων"  διαψεύδοντας τον κ. Δήμαρχο που είπε ότι δεν διέρχονται απορριματοφόρα στο Αλιμάκι, καθώς την Παρασκευή το βράδυ πέρασε όχημα του Δήμου με σκουπίδια συνοδευόμενο από 2 ακόμα οχήματα στο Αλιμάκι, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί και από κατοίκους της περιοχής. 
Χαρακτήρισε το Αλιμάκι ως "διαρκές έγκλημα" προβλέποντας ότι "το καλοκαίρι θα ντουμανιάσει ο τόπος με συνέπειες για την υγεία των δημοτών που θα αναπνέουν την καύση των σκουπιδιών" για να καταλήξει ότι "αναρωτιόμαστε που πήγαν τα μεγαλεπίβολα σχέδια που ξεκίνησε η Δημοτική αρχή με τα σάρωθρα, τα GPS, την διαχείριση στόλου οχημάτων". Τέλος έκανε λόγο για την περισσυλλογή των ναύλον θερμοκηπίων που καίγονται στην ύπαιθρο κάθε Άνοιξη καθώς δεν έγινε ποτέ συλλογική διαχείριση. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages