ΜΑΙΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΜΑΙΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Μέσα στον Μάιο θα προκηρυχθούν δυο νέα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου, ένα για το clustering και τις δικτυώσεις και ένα για τα καινοτομικά προϊόντα και επιχειρήσεις, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στη διάρκεια του επενδυτικού συνεδρίου του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις» 
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας δίνει έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία, με βασικό ζητούμενο την επένδυση των διαθέσιμων πόρων με τρόπο στοχευμένο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο δεν είναι απλώς η απορρόφηση των δημόσιων πόρων αλλά η αξιοποίησης τους κι αυτό έχει γίνει στο ΕΣΠΑ, στο νέο αναπτυξιακό νόμο και με το EquiFund, προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. Ακόμη σημείωσε, αναφερόμενος στο θέμα της στόχευσης, ότι βασική πρόκληση για τη βιομηχανία είναι να ανταποκριθεί στο παγκόσμιο ζητούμενο της προστασίας τους περιβάλλοντος- κι αυτό, όπως είπε, δημιουργεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις νέο πεδίο δραστηριότητας. 
Γίνονται όμως και θεσμικές παρεμβάσεις, πέρα από τα χρηματοδοτικά κίνητρα, συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και σημείωσε ότι πέρυσι ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και πλέον υπάρχουν σε μία σειρά από κλάδους περισσότερες από 28.000 επιχειρήσεις που άλλαξαν δραστηριότητα ή αδειοδοτήθηκαν με το νέο σύστημα. Επιπλέον, για τη βιομηχανία έχουν ξεκινήσει μία σειρά παρεμβάσεων που συνεχίζονται για την απλοποίηση της αδειοδότησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων με βάση και το ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενώ πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε και η ενιαιοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, «αλλά οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εκεί. Τα ελλείμματα του παρελθόντος είναι πολλά και θα συνεχιστεί η προσπάθεια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages