ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Μπορεί ο αριθμός όσων χρωστάνε στην εφορία να περιορίστηκε κατά περίπου 60.000 φορολογούμενους, αλλά τα χρέη συνεχίζουν να αυξάνονται στέλνοντας μήνυμα εν όψει της φετινής διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το σύνολο των οφειλών από την αρχή του έτους έχει φτάσει στα 3,555 δισ ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 776 εκατ. ευρώ το Μάρτιο (+ 708 εκατ. ευρώ στις καθαρά φορολογικές οφειλές), που ως γνωστόν δεν είναι μήνας φορολογικών υποχρεώσεων πλην ΦΠΑ, η συμμόρφωση του οποίου κινείται στα συνήθη ποσοστά του 82%. 
Ποια είναι η απάντηση από τις εισπρακτικές υπηρεσίες; Κατασχέσεις, κατασχέσεις, κατασχέσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία του Απριλίου και του Μαΐου, όταν θα αποτυπωθεί στο χαρτί η στροφή στους πλειστηριασμούς και στις υποθήκες. Μόνο το Μάρτιο τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης- κυρίως κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς- αυξήθηκαν κατά 21.275, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι που έχουν δεχθεί αυτό το… χάδι της εφορίας, να φτάνουν πια στο 1.109.971, έναντι του 1.720.690 που μπορούν να υποστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
 Το εισπρακτικό αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων δεν είναι αμελητέο, καθώς από παλιά και νέα χρέη μπήκαν στα ταμεία 454 εκατ. ευρώ, κυρίως από αυτές τις κατασχέσεις, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών. Αυτές οι εισπρακτικές επιδόσεις βοήθησαν έτσι ώστε το stock των παλιών χρεών να περιοριστεί στα 97,888 δις ευρώ, χωρίς αυτό να αλλάξει την εικόνα του «βουνού» παλιών και νέων οφειλών, που διαμορφώνεται στα 101,641 δις ευρώ, εκ των οποίων κάτι παραπάνω από 14 δις ευρώ θεωρούνται και επισήμως χαμένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages