ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ " ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ " ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ματαίωσαν συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της Μεγαλόπολης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο που ψήφισε, συνεχίζει μάλιστα σε μεγαλύτερο βάθος, την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υλοποίηση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, δηλαδή την πολιτική διευκόλυνσης της διείσδυσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.
Είναι η πολιτική που έχει συναποφασιστεί από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. και εφαρμόζεται σταθερά όλα τα προηγούμενα χρόνια και στη χώρα μας, καθώς αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο της αστικής τάξης. Αντικειμενικός σκοπός της είναι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το φθηνό καύσιμο του λιγνίτη.
Αυτό, σε συνδυασμό με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προωθήθηκε, τόσο από τη σημερινή, όσο και από προηγούμενες κυβερνήσεις, δημιουργούν το πλέον κατάλληλο έδαφος, ώστε ο κλάδος της Ενέργειας να αποτελέσει ένα από τα πιο κερδοφόρα πεδία δραστηριοποίησης για τους μονοπωλιακούς ομίλους τα επόμενα χρόνια.
Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής για την περιοχή μας σημαίνει την πώληση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης με καταστροφικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
Είχε συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ να συζητηθεί το καυτό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η κα. Νικολάκου το εισηγήθηκε.  
Ο κ. Τατούλης που είναι ορκισμένος υποστηρικτής της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» και συνεπής στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης δεν ήθελε να γίνει ούτε συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, βάζοντας γερά πλάτη στην κυβέρνηση να προχωρήσει το έγκλημα. 
Όπως έκανε με τη θετική γνωμοδότηση εγκατάστασης αιολικών-φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων χιλιάδες MW, όπως κάνει τώρα με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας που είναι μορφή ιδιωτικοποίησης.
Με παρέμβασή του ο κ. Τατούλης στον πάντα πειθήνιο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής) απαγόρευσε τη συζήτηση. 
Κίνηση συνεπή με τις διακηρύξεις του ότι αυτόν και το Δήμο Μεγαλόπολης τον ενδιαφέρει η μεταλιγνιτική εποχή και η αναζήτηση «ισοδυνάμων».
Μέχρι προχθές συμμετείχε σε συντονιστικό με την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και το Δήμο Μεγαλόπολης με πλαίσιο άχρωμο, άοσμο και ουδέτερο και καλούσε σε αγώνες στους οποίους δε συμμετείχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages