Εκρηκτική αύξηση καρτών στην Ελλάδα - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Εκρηκτική αύξηση καρτών στην Ελλάδα

Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίζει η χρήση των καρτών στην ελληνική αγορά μετά την επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015 και τους συνεπακόλουθους περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών. Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Mastercard δείχνουν ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2017, ο αριθμός των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα σχεδόν διπλασιάστηκε (+93%), ενώ η αξία τους σημείωσε την ίδια περίοδο άνοδο 45%, μετά το +70% του 2016. 
Οι καταναλωτές κάνουν χρήση των καρτών τους σε όλο και περισσότερες αγορές μικρής αξίας, με αποτέλεσμα μέσα σε μία διετία η μέση πληρωμή να έχει μειωθεί κατά 35%. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και η διεύρυνση του δικτύου των POS, με τον τριπλασιασμό του αριθμού των τερματικών από τις 219 χιλιάδες το 2015, στις 650 χιλιάδες σήμερα. Μάλιστα, η χώρα μας αναρριχήθηκε μέσα σε δύο χρόνια στην πρώτη θέση στην Ευρώπη με τα περισσότερα POS ανά κάτοικο. 
Βέβαια, ο δρόμος που πρέπει να καλυφθεί για τη σύγκληση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, είναι μακρύς. Μπορεί η Ελλάδα να ξεκόλλησε από την τελευταία θέση στην οποία βρισκόταν πριν από τρία χρόνια, ωστόσο παρά την άνοδο των μεγεθών παραμένει τέταρτη από το …τέλος στη σχετική λίστα. Συγκεκριμένα, το 2017 οι συναλλαγές με κάρτες ανέρχονταν στο 10% του ΑΕΠ, από 5% το 2015, απέχοντας σημαντικά από το μέσο όρο του 20% στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages