ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΥΔΡΟΠΑΛΑΝ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΥΔΡΟΠΑΛΑΝ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ανασύρεται από το συρτάρι το... ξεχασμένο νομοσχέδιο – Στόχος να ξεκινήσει πτητικό έργο την άνοιξη του 2019 – Οι επενδυτές και οι επιμέρους ρυθμίσεις.. Εισιτήριο για το καλοκαίρι του 2019 θα βγάλουν τα υδροπλάνα. 
Το σχέδιο νόμου που έμεινε κολλημένο από τον Σεπτέμβριο του 2016, βάζοντας φρένο στις επενδύσεις, βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς και πρόκειται να φτάσει στη Βουλή ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να ξαναπετάξουν την ερχόμενη σεζόν τα υδροπλάνα, μια δεκαετία μετά το άδοξο τέλος της πρώτης επιχειρηματικής απόπειρας. Οπως αποδείχθηκε από την πραγματικότητα, καθώς τα υδροπλάνα παρέμειναν καθηλωμένα, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4146/2013) δεν ευνόησε την απογείωση της δραστηριότητας. Η γραφειοκρατία, κυρίως στο επίπεδο των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, οι δικαστικές εμπλοκές, αλλά και οι... πιέσεις ανταγωνιστικών κλάδων έχουν καθυστερήσει τη δημιουργία ενός έστω υποτυπώδους δικτύου υδατοδρομίων. 
Τρέχουν για τα υδατοδρόμια 
Από τις 25 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, μόλις τρία υδατοδρόμια έχουν μέχρι σήμερα αδειοδοτηθεί, σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα. Οπως αναφέρουν στο «Βήμα» πηγές με γνώσεις της αγοράς, ο στόχος να ξεκινήσει πτητικό έργο την άνοιξη του 2019, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα συμπέσει με την ολοκλήρωση ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων. Και αυτό είναι η βασική προϋπόθεση για να καταφτάσουν οι επενδυτές από Καναδά, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, που έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages