ΜΕ 1 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΜΕ 1 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ αγρότες αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να χάσουν την ιδιότητα   «κατά  κύριο επάγγελμα αγρότη», διότι για πρώτη χρονιά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων  δεν έχει εκδώσει ακόμη εγκύκλιο – όπως έκανε  μέχρι και  πέρυσι  -ώστε  όσοι είναι όλα  τα προηγούμενα  χρόνια  «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες»  αλλά δεν είχαν κάνει την προηγούμενη χρονιά  δήλωση ΟΣΔΕ να μην χάνουν την ιδιότητα τους.
Του  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
 * Οι  αρνητικές  συνέπειες για τους αγρότες αυτούς θα είναι βαρύτατες: 
1. Δεν θα έχουν τη βεβαίωση ότι συνεχίζουν να   είναι «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες» συνεπώς δεν θα μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους με ότι συνεπάγεται  αυτό. 
2. Ο κίνδυνος είναι  άμεσος διότι  σε λίγες ημέρες,  στις 26 Ιουλίου , λήγει  η προθεσμία υποβολής των φορολογιών δηλώσεων και  ο  αποχαρακτηρισμός χιλιάδων  «κατά κύριο  επάγγελμα αγροτών » θα έχει  ως συνέπεια όλοι  αυτοί  οι αγρότες να πληρώσουν πολύ αυξημένο φόρο αφού δεν τους αναγνωρίζεται αφορολόγητο. 
Για όλους αυτούς τους  λόγους  η ΛΑΕ καλεί τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων  να εκδώσει  άμεσα την εγκύκλιο που απαιτείται , όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια ,ώστε να μην καταστραφούν  χιλιάδες  «κατά  κύριο  επάγγελμα αγρότες». Προειδοποιούμε  και  τονίζουμε  ότι θα αποτελεί απαράδεκτη κουτοπονηριά, ντροπή και μέγιστη κοινωνική αναλγησία αν γίνει αυτό  που  κυκλοφορεί ευρέως, ότι η έκδοση της εγκυκλίου θα γίνει  μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Διότι οι αγρότες δεν τρώνε κουτόχορτο. Θα καταλάβουν πολύ  καλά ότι  μοναδικός στόχος αυτής της κουτοπόνηρης ενέργειας θα είναι να κλέψει η κυβέρνηση χρήματα από τις τσέπες των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages