ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ 31 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΕ 31 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 
O Π. Τατούλης ζήτησε θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία των υποδομών λυμάτων: «Πληγή» για το περιβάλλον οι 31 περιπτώσεις …  θεσμικών μεταρρυθμίσεων και εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων πρόταξε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών λυμάτων οικισμών Γ΄ προτεραιότητας. Πρόκειται για μια ανοιχτή πληγή για το περιβάλλον που η χώρα είναι υπόλογη απέναντι στην Κομισιόν, η οποία ζητεί άμεση συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία. 
Μιλώντας ο Π. Τατούλης υπογράμμισε: «Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε είναι οι διαθέσιμοι πόροι από το δικό μας πρόγραμμα, προκειμένου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων, ώστε να υπάρξει άμεση συμμόρφωση προς την Ευρωπαϊκή οδηγία”, τόνισε ο περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του. Σημείωσε επίσης ότι στην Πελοπόννησο υπάρχουν 31 περιπτώσεις που ανήκουν στη Γ΄ κατηγορία, εκ των οποίων κάποιες έχουν συμμορφωθεί, υπάρχει ωστόσο μεγάλος αριθμός που συνιστούν σημαντική απειλή κατά του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της οικονομίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
 Χρειάζονται θεσμικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε ο κ. Τατούλης “γιατί ακόμα και δομές που υπάρχουν δεν λειτουργούν πλήρως αποτελεσματικά και συνιστούν απειλή για το περιβάλλον. Τι γίνεται με τη λυματολάσπη και τα προϊόντα της διαχείρισης των βιολογικών καθαρισμών;”. 
Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages