ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΟ καλύτερο αλλά κυρίως το ευεργετικό φρούτο του καλοκαιριού, δικαιολογημένα θεωρείται το καρπούζι καθώς η Τριφυλία αποτελεί το παραγωγικό κέντρο του πιο πρώιμου καρπουζιού στην Ευρώπη και την Μεσόγειο.
Μπορεί λοιπόν να ομιλούμε για το χρυσάφι της Μεσσηνίας που είναι το ελαιόλαδο, αλλά ο κόκκινος χρυσός του Νομού μας είναι το καρπούζι, το οποίο μάλιστα στις αγορές τις ευρώπης φτάνει να κοστίζει το κιλό πολλαπλάσιο από την τιμή του παραγωγού.
ΑΠΌ ΤΑ 30 ΛΕΠΤΆ ΣΤΑ...6 ΕΥΡΏ...
Αν δεν μας πιστεύετε τότε θα εκπλαγείτε αν δείτε ότι σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας το κιλό φτάνει μέχρι και τα 6 ευρώ παρακαλώ, παρά το γεγονός ότι η τιμή παραγωγού αγγίζει τα 30 λεπτά περίπου! Τώρα πόσο κοστίζουν οι μεσάζοντες, πόσο οι μεταφορές θα αποτελέσει αντικείμενο οικονομολόγου. Αλλά από τα 30 λεπτά ως τα 6 ευρώ υπάρχει τεράστια διαφορά. Οι φωτογραφίες προέρχονται από φίλους αναγνώστες στη Γερμανία, όπου υπάρχουν οι ετικέτες με τους εξαγωγείς και για ευνόητους λόγους έχουμε αφαιρέσει. 
ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ...
Η συγκεκριμένη παρτίδα εξάγεται από την Ηλεία, φαίνεται ότι είναι παραγωγής από την περιοχή της Ηλείας και της Τριφυλίας, οπότε υπολογίζουμε ότι μια φέτα καρπουζιού θα φτάνει το 1 ευρώ. Αναφέρεται μάλιστα στη συσκευασία ο κωδικός παραγωγούς, ο προμηθευτής, ο εξαγωγέας του προιόντος. Αυτά και θα επανέλθουμε γιατί τελικά το Δημοπρατήριο που διαφημίστηκε από την εποχή Δράκου στα Φιλιατρά δεν έγινε ποτέ...
Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages