ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΑΤΑ γενική ομολογία ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο ατού της Μεσσηνίας αλλά ιδίως της Τριφυλίας που αποτελεί σοβαρό κομμάτι ιστορίας της εκκλησίας. Αυτή την φορά...η σφραγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι παρών μόνο σε οδικά έργα και υποδομές της περιοχής αλλά μετράει σε ότι αφορά τους περίτεχνους Ναούς της περιοχής. 
Τρανό παράδειγμα η αναπαλαίωση της Αγιάς Σοφιάς του Μοριά στους Χριστιάνους που μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού αποτέλεσε το έναυσμα για ανακαίνιση του ιστορικού ναού που αποτέλεσε έδρα της πρώτης Μητρόπολης Χριστιανουπόλεως. 
Αυτή την φορά στη 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη στο Ναύπλιο στις 9 Ιουλίου 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για ανάλογα μνημεία της Τριφυλίας όπως είναι η:
1) «Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Ι.Μ. Αγίου Νικήτα στην ΤΚ Σελλά Τριφυλίας» ο οποίος χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα,
2) «Ανακαίνιση εξωτερικών χρωματισμών στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φοινικούντας».
3) «Μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καβελλαρίας Χώρας» που αποτελεί ένα από τα μεγάλα μνημεία της περιοχής.
4) «Ανέγερση προσθήκης κατ’ επέκταση στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Βελανιδιάς ΤΚ Κρεμμυδίων, Δήμου Πύλου Νέστορος». Η ανάδειξη των ναών αποτελεί σεβασμό στην ιστορία αφού οι ιεροί ναοί έχουν συνδεθεί με την τοπική ιστορία μέσα από την εκκλησία. ΓΙΑΝ. ΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages