ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΕ συναγερμό για την άμεση καταπολέμηση των εχθρών της ελιάς βρίσκεται η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας καθώς οι ψεκασμοί για την δακοκτονία συνεχίζονται, νωρίτερα φέτος από κάθε άλλη περιοχή της χώρας με επιτυχή αποτελέσματα ως τώρα.
Σε δηλώσεις ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι "σε ότι αφορά την δακοκτονία καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος των ψεκασμών καθώς από τα πρώτα στοιχεία μέσω του πυκνού δικτύου παγίδων προκύπτει ότι έχουμε υποχώρηση των δακοσυλήψεων καθώς η διαχείριση του προγράμματος κρίνεται επαρκής" για να προσθέσει ότι "όμως οι συνθήκες είναι ευνοικές με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς με υψηλή υγρασία οπότε επιβάλλεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κάνουμε δειγματοληψίες με βάση τα στοιχεία να αξιολογούνται οι εφαρμογές δακοκτονίας ενώ σε όποιες περιοχές της Τριφυλίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα η δειγματοληψία πρέπει να γίνει άμεσα και αν υπάρχει γόνιμη προβολή σε παραλιακές περιοχές κυρίως, πρέπει να εφαρμοστούν με βάση οδηγίες των γεωπόνων να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες".
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
Αυτή την εποχή ευδοκιμούν κι άλλοι εχθροί της ελιάς όπως η μαργαρώνια και η κηκιδόμυγα των βλαστών της ελιάς που παρουσιάζουν τοπική έξαρση οπότε πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα. Εξηγεί ότι "η μαργαρόνια είναι μια λευκή πεταλούδα που φαίνεται κυρίως τη νύχτα με προσβολές σε καρπούς και φύλλα παρότι η ζημιά δεν είναι μεγάλη στα μεγάλα δέντρα αλλά υπάρχει θέμα κυρίως στα φυτώρια" οπότε επιβάλλεται με βιολογικά σκευάσματα η καταπολέμηση της πεταλούδας που ορισμένες φορές τρώει τον καρπό της ελιάς.
Η κηκιδόμυγα υπογράμμισε ότι "αφορά ένα συγκεκριμένο έντομο που αφήνει αυγά στην ελιά με έντονη δραστηριότητα από τον Απρίλιο τοποθετώντας αυγά σε σχισμούς του φλοιού με αποτέλεσμα να έχουμε ξηρά κλαδάκια, οπότε ο παραγωγός πρέπει στη περίπτωση αυτή να γίνει αντιμετώπιση με καλλιεργητικά μέτρα με αφαίρεση βλαστών και φροντίδα ώστε να μείνει υγιής η ελιά. Κατέληξε λέγοντας ότι οι επισκέψεις στα ελαιοπερίβολα στα πλαίσια ολοκληρωμένης φυτοπραστασίας είναι επιβεβλημένη ώστε να προστατευθεί η παραγωγή στην Τριφυλία. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages