ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων της Αττικής και του ΠΑΜΕ, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά  στην άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη πού έχουν ξεκινήσει προς  στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών. Για τον σκοπό αυτό καθημερινά και έως την Παρασκευή καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες πού επιθυμούν,  να φέρουν τα παρακάτω υλικά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2 το Μεσημέρι.
.    Εμφιαλωμένο νερό
.   Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
.   Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λ.π.)
.   Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)
    Παράλληλα όμως, δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού και την σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ' επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.
   Και αυτή η τραγωδία, όπως και η τραγωδία από τις πρόσφατες πλημμύρες, οδηγούν στο συμπέρασμα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα:
    Τα έργα ζωτικής σημασίας, που έχουν να κάνουν με (αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία), δεν επιλέγονται, γιατί:
Δεν έχουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σχέδια και μέτρα σκοντάφτουν πάνω στην εμπορευματική χρήση της γης, άλλα αντιφάσκουν με τα διάφορα επιχειρηματικά επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των «αναπτυξιακών» σχεδιασμών, δαπάνες για την πυροπροστασία, την ενίσχυση της Πυροσβεστικής δεν υλοποιούνται ενώ την ίδια στιγμή ιεραρχούνται στρατιωτικές δαπάνες με ΝΑΤΟικά κριτήρια.
Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages