ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Share This
Οι χρηματοδοτικές και θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των Δήμων και την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών βρέθηκαν στον επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με τους Δημάρχους της Π.Ε. Τρικάλων, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή. 
Οι Δήμοι ενισχύονται μέσω στοχευμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως οι δράσεις «Έξυπνα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε εμπορικές περιοχές, «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» για την αποκατάσταση και ανάδειξη δημοτικών κτιρίων ώστε να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» και «Ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικές εγκαταστάσεις». 
Σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο είναι το νέο Ταμείο Υποδομών, με πόρους 1 δισ. ευρώ (μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή), μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την κάλυψη αναγκών των δήμων. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα, υπό τη διαχείριση της ΕΤΕπ και θα προσφέρει χρηματοδότηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την υλοποίηση μικρών και μεσαίων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, αστικής ανάπτυξης και τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages