“Πελοπόννησος Πρώτα”: για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

“Πελοπόννησος Πρώτα”: για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

Επανέρχεται το θέμα με την διαχείριση των απορριμμάτων με φόντο και τα ερωτήματα που θέτει η παράταξη του Ν. Πατσαρίνου “Πελοπόννησος Πρώτα”. Αναλυτικά: 
Μετά τις μεγάλες τυμπανοκρουσίες του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ» προσγειωθήκαμε στην ωμή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που λέει ότι το έργο αυτό «σέρνεται» στην Πελοπόννησο από το 2011 λόγω της λανθασμένης πρότασης που επιλέχθηκε, λόγω της κακής μελέτης και προδιαγραφών αλλά και των λανθασμένων και προκλητικών χειρισμών της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επαληθεύεται συνεχώς ότι το συγκεκριμένο έργο ουσιαστικά ποτέ δεν επιβλέφθηκε-παρακολουθήθηκε από δημόσιες υπηρεσίες και αναφερόμαστε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ότι ποτέ δεν είχαμε τα στοιχεία του έργου που καλούμαστε να εγκρίνουμε στα συλλογικά όργανα.
 Όσες φορές τα πήραμε, μας δόθηκαν βασανιστικά, με το σταγονόμετρο και παρότι προσφάτως ζητήσαμε την υπογεγραμμένη σύμβαση δεν έχουμε πάρει ακόμη τα συνημμένα στοιχεία της, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμα τοπογραφικά διαγράμματα των περιοχών που θα γίνουν οι μονάδες και στα οποία να φαίνονται οι προς κατασκευή εγκαταστάσεις και τα οικόπεδα των ιδιοκτητών. Υποτίθεται ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης θα «έτρεχε» απρόσκοπτα το έργο. Όμως όσο «ανοίγονται τα χαρτιά», ανακύπτουν όλο και καινούργια προβλήματα. Φτάσαμε, μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην περιοχή της Παλαιόχουνης οι ιδιοκτήτες των ακινήτων περίπουτης μισής έκτασης (!) του έργου να έχουν προσφύγει στα δικαστήρια επειδή εξαπατήθηκαν από φερόμενους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας. Έτσι χωρίς να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα από την Περιφέρεια, δίνονται παρατάσεις στις προβλεπόμενες διαδικασίες με αβέβαιο μέλλον. Προφανώς αυτά τα στοιχεία θα επηρεάζουνόλους τους εμπλεκόμενους στο έργο γι’ αυτό και ποτέ δεν δόθηκε ένα αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την πορεία υλοποίησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages