"ΓΡΙΦΟΣ" ΗΛΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΝΤΙΚΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

"ΓΡΙΦΟΣ" ΗΛΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΝΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΗΛΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 
Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά 
 Γράφω αυτήν την επιστολή για ένα και μόνο λόγο. Να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με το Παζάρι Αντικών της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Αυτό το θεωρώ χρέος μου και ηθικό και κοινωνικό. Το παζάρι αντικών ήταν ιδέα της Προέδρου τότε του Συλλόγου Άνω Πόλης κ. Δήμητρας Ιμιρζιάδη, το γένος Φανού. Το 2004 βρισκόμουν στη μέση της τέταρτης θητείας μου σαν Δήμαρχος Κυπαρισσίας. Με πλησίασε η κ. Ιμιρζιάδη και με παρεκάλεσε να θέσω υπό την αιγίδα του Δήμου την προσπάθειά της να οργανώσει Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι. 
Την άκουσα με προσοχή. Όχι ότι δεν μου άρεσε η ιδέα, αλλά είχα κατά νου ότι μια τέτοια προσπάθεια απαιτούσε έξοδα και κόπο. Δεν της απήντησα αμέσως. Αυτή επέμεινε. Πριν φύγεις, μου έλεγε, πρέπει να το κάνεις. Γνώριζε ότι είχα πρόθεση να μην ασχοληθώ ξανά με τον Δήμο. Κάνε το, επέμεινε. Κάλεσα τους συνεργάτες μου, τους Συμβούλους και όλοι συμφώνησαν ότι μία τέτοια προσπάθεια θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση της Πόλης μας. 
Βρίσκουμε τα χρήματα, αγοράζουμε όλο τον εξοπλισμό (τέντες, πλαίσια, ηλεκτρικό εξοπλισμό, χημικές τουαλέτες, κλπ.) που είναι η προσφορά του Δήμου. 
Το Παζάρι έγινε με επιτυχία και χαίρομε που αυτή η προσπάθεια συνεχίζετε ως σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν θέλησε ποτέ μέχρι σήμερα να του αποδοθούν τιμές, εύσημα ή να οικειοποιηθεί την όλη προσπάθεια. Το να αγνοήσει όμως τους φυσικούς συντελεστές μίας τέτοιας προσπάθειας είναι το λιγότερο μικροπρέπεια. Η επιστολή μου αυτή δεν έχει σκοπό να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του κατά τα άλλα φίλου Παναγιώτη Γιαννόπουλου-Αμπατζή. Συνεργάστηκε μαζί μου για πάνω από τριάντα χρόνια και στο σύλλογο φιλοπροόδων και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Η
 προσφορά του είναι αναγνωρισμένη από όλους μας και δεν χρειαζότανε πιστεύω, από ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, να γράφεται σήμερα αυτό το κείμενο στον Τύπο. Το ίδιο πιστεύω ότι θα έλεγε ο ίδιος αν ήταν σήμερα στην ζωή. Αυτά έχω να δηλώσω δίχως φόβο, δίχως πάθος. 
 Μετά τιμής Ηλίας Τσίγγανος Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages