ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-

   
ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ Η ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ
          ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΟ πολιτιστικό προιόν προωθούν οι συλλογικές προσπάθειες στην Τριφυλία, ενώ στην νότια Μεσσηνία οι παραλίες αυτή την εποχή γέμισαν από κόσμο με αποτέλεσμα να θεωρείται ως μια ελκυστική χρονιά. Οι ακτές ωστόσο δεν παρουσιάζουν παντού την ίδια πληρότητα καθώς οι λουόμενοι προτιμούν και ήσυχες γωνιές της περιοχής με λιγότερο κόσμο.
Η ΝΟΤΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΥΛΙΑ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ
Όσο πλησιάζουμε στον 15αύγουστο τόσο αυξάνεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο τόσο του άξονα Καλονερού-Τσακώνας, στον δρόμο Φιλιατρών-Μαράθου-Γιάλοβας, ενώ οι πληροφορίες είναι ενθαρρυντικές από τις καταγάλανες ακτές μας.
Όπως μας ενημέρωσε ο συνεργάτης μας Δημήτρης Μ. στο Πετροχώρι, Αμμοθίνες, Χρυσή ακτή, αλλά κυρίως σε κοντινές ακτές ο κόσμος φουλάρει τις παραλίες μέχρι τις 9 το βράδυ λόγω της ανόδου θερμοκρασίας. Μάλιστα η φωτογραφία που δημοσιεύουμε με το φωτισμένο καράβι στην ακτή είναι ενδεικτική του κλίματος. Πρωταθλήτρια πάντως σε τουρισμό αναδεικνύεται φέτος η Γιάλοβα με την Πυλία, ενώ η Βοιδοκιλιά παρότι δεν έχει καντίνες ή υποδομές δεν βρίσκεις χώρο για την ξαπλώστρα σου ή την σκηνή σου ιδίως τις ώρες αιχμής...Μεγάλη είναι η κίνηση από επισκέπτες τόσο από Ελλάδα και εξωτερικό στις Αμμοθίνες, Γιάλοβα, Ρωμανού που αποτελούν must τουριστικό προορισμό.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ
Οργανωμένες από την πλευρά των επαγγελματιών που προσφέρουν ξαπλώστρες κι ομπρέλες πληρώνοντας μόνο το τίμημα του καφέ με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι οι παραλίες στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου. Κόσμο από το εξωτερικό συγκεντρώνει το κάμπινγκ στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας καθώς δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.
ΟΙ παραλίες στο Καλονερό μαζί με τα καταστήματα εστίασης είναι πόλος έλξης των τουριστών και κυρίως των Ελλήνων αλλά γενική εκτίμηση είναι ότι η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι χωρίς όμως υπερβολές. Το ίδιο συμβαίνει στις παραλίες του Αη Λαγούδη, Γιαννίτσαινα, Στόμιο Φιλιατρών και Αγρίλι.
Αρκετοί εγχώριοι επισκέπτες παρότι διαμένουν σε φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα διστάζουν να ξοδέψουν καθώς το οικονομικό ζήτημα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ακόμα και για καφέ καθώς για μια 4μελή οικογένεια μόνο τα ροφήματα ξεπερνούν τα 12 ευρώ και για αυτό προτιμούν πλατείες ή άλλες περιοχής.
Αυξητική εικόνα πάντως που ξεπερνά το 10% έχει η περιοχή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας η οποία αποτελεί χάρη στις επενδύσεις των επαγγελματιών μεγάλο πόλος προσέλκυσης για φαγητό με θέα και μουσική. Είναι γεγονός ότι μόλις περάσουν οι επόμενες ημέρες η αποτίμηση της χρονιάς θα φανεί μετά τις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages