ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΝΕΟΙ σκουπιδότοποι δημιουργούνται στα Φιλιατρά όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική αυτοδιοικητική κίνηση Τριφυλίας με οπτικό υλικό. Πιο αναλυτικά τονίζει ότι "Ύστερα από καταγγελίες δημοτών ότι έχει δημιουργηθεί σκουπιδότος σε συγκεκριμένο μέρος του Φιλιατρινού φράγματος, επισκεφτήκαμε το μέρος αυτό και διαπιστώσαμε:
1. Σε 200 περίπου μέτρα από την αρχή του χωματόδρομου που υπάρχει μετά το γεφύρι της Ντοπόλης και που οδηγεί στο φράγμα, έχει ανοιχτεί πρόσφατα χωματόδρομος που οδηγεί στο σκουπιδότοπο. Για τη διάνοιξη του δρόμου φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μηχανήματα (γκρέιντερ, εσκαφέας ή άλλα σχετικά).
2. Ο σκουπιδότοπος δε φαίνεται από το δρόμο και είναι ανάμεσα σε λοφίσκους (σε χαράδρα), που σημαίνει ότι από εκεί διέρχονται νερά που τροφοδοτούν το φράγμα.
3. Ο σκουπιδότοπος είναι σε περιοχή που θα καλυφτεί με νερό.
4. Στο σκουπιδότοπο έχουν ήδη ριχτεί αρκετά φορτία σκουπιδιών.
Η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή, γιατί εκτός από το ότι αυτός ο τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων είναι παρωχημένος, καταδικαστέος και επισύρει την επιβολή προστίμων στο δήμο, είναι και καταστρεπτικός για την περιοχή μας, επειδή τα σκουπίδια μπορεί να υποβαθμίσουν το νερό του φράγματος.
Ακόμα μπορεί να προκαλέσουν αισθητική υποβάθμιση του τοπίου, αν αυτά παρασυρθούν από τα νερά και σκορπιστούν στη λίμνη. Ακόμα πιο σοβαρό είναι το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς σε περίπτωση καύσωνα.
Για τους παραπάνω λόγους ρωτάμε τους αρμόδιους του δήμου:
1. Γνωρίζουν για την ύπαρξη του σκουπιδότοπου;
2. Εάν γνωρίζουν, αυτό έχει γίνει με τη συμφωνία τους;
3. Εάν δεν γνωρίζουν, τι προτίθενται να κάνουν, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages