Ομαδικό αίτημα φορέων για το παλιό Λύκειο Φιλιατρών - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

Ομαδικό αίτημα φορέων για το παλιό Λύκειο Φιλιατρών

Ομαδικό αίτημα φορέων για το παλιό Λύκειο Φιλιατρών

Share This
Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τριφυλίας
Οι παρακάτω νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων καθώς και φορέων εκπαίδευσης των Φιλιατρών υποβάλλουμε το ακόλουθο αίτημα:
Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης « ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανακαίνιση εγκαταλειμμένων δημοτικών κτιρίων, κάθε δήμος δε, έχει δικαίωμα να υποβάλλει μία και μοναδική πρόταση με ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος.
Το ανώτατο όριο χρηματοδότησης για κάθε πρόταση είναι 2.500.000 € και στη δαπάνη αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο εξοπλισμός της δομής που θα στεγαστεί στο κτίριο με 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα.
Ζητάμε, λοιπόν, η πρόταση του Δήμου Τριφυλίας να είναι η ανακαίνιση του παλιού Λυκείου Φιλιατρών για τους παρακάτω λόγους:
Α) Είναι ένα εμβληματικό κτίριο για την πόλη των Φιλιατρών και για όλη την Τριφυλία, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία.
Β) Βρίσκεται μέσα στον χώρο όπου παρέχεται παιδεία στη νεολαία των Φιλιατρών και η κατάστασή του είναι απαράδεχτη.
Γ) Είναι ένα κτίριο 850 τ.μ. περίπου, που θα αυξήσει σημαντικά το κτιριακό απόθεμα του Δήμου Τριφυλίας.
Δ) Η πόλη των Φιλιατρών υπέστη σημαντική υποβάθμιση με την, λόγω «Καλλικράτη», απομάκρυνση δημοσίων υπηρεσιών και χρειάζεται στήριξη για να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου Τριφυλίας.
Ε) Βρίσκεται σε μια συνοικία της πόλης όπου υπάρχουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φιλιατρών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, το Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο και το νεότευκτο Μουσείο Φωτογραφίας – Πινακοθήκη Π. Ηλιόπουλος. Η ανακαίνισή του για τη στέγαση του δημόσιου Ι.Ε.Κ. Τριφυλίας, του Μουσείου Εκπαίδευσης και Σχολικής Ζωής, Δημοτικής Βιβλιοθήκης ή άλλων δομών που θα αποφασιστούν, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι φορείς που στεγάζονται στους παραπάνω χώρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages