ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΑ ΑΤΟΜΑ με αναπηρία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα, χωρίς διακρίσεις δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τη χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προμήθειας ράμπας για την αυτόνομη πρόσβαση των Ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα στο παράλιο Άστρος.  
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑμεΑ 
Η αναπηρία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι και γι’ αυτό η Περιφέρεια έχει ως προτεραιότητα  της  και, εργάζεται συστηματικά, με ευθύνη και σοβαρότητα, για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την ισότιμη  πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Χαρακτηριστικά η Ντ. Νικολάκου είπε «η αυτόνομη διάταξη για την πρόσβαση των Αμεα στη θάλασσα από τα μέσα Αυγούστου στο Παράλιο Άστρος δίνει τη δυνατότητα στα Αμεα να απολαύσουν τη θάλασσα όπως οι υπόλοιποι πολίτες και ταυτόχρονα συμβάλλει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. 
Στους μελλοντικούς στόχους μας ως Περιφερειακή Αρχή περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση διατάξεων και σε άλλες οργανωμένες παραλίες των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας» Η Ντίνα Νικολάκου τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια κάνει πράξη το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής αξιοποιώντας και διαθέτοντας κάθε πηγή διαθέσιμων πόρων επ’  ωφελεία των πολιτών της, ειδικότερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ήδη ενταγμένες πράξεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και αφορούν:Κέντρα Διημέρευσης Αμεα σε Σπάρτη και Κόρινθο , Τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ σε Άστρος, Νεάπολη, Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages